4

EURORAHA JAGAMINE: Sadamad jäid nimekirjast välja

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Nõva sadam (1)Nõva sadama projekt. Foto: erakogu

Toetusele kandideerivate projektide nimekirjast jäid välja Nõva ja Österby sadam. Nõva vallavanem Deiw Rahumägi ütles, et sadamad ei kvalifitseerunud euroraha jaoks. „Oleks võinud nad sinna sisse jätta ja punnida, aga küsimus on selles, et niikuinii tuleksid nad (sadama toetused – toim.) siseministeeriumist tagasi,” nentis Rahumägi. Näiteks Nõval on suuremad šansid sadama jaoks raha saada hoopis kala Leaderi programmist.

Lääne maavalitsuse arengu- ja planeeringu osakonna juhataja Merle Mäesalu sõnul ei olnud PKT tingimustes konkreetselt kirjas, et sadamad võiksid olla investeeringuobjektid. Sadamad oleksid kohaldunud ainult turismiatraktsiooni arendamise alla. „Tuleks pakkuda turistile terviklikku külastuselamust kuni lõpetades sellega, et sadamas on turistile välja pandud mingi ekspositisoon, et ka välisriikidest tuldaks selle sadama pärast,” selgitas Mäesalu.

Ta ütles, et arenduskoda leidis ühiselt, et sellele mängimine oleks olnud ebaaus ja ei tooks loodetavat tulemust. „Proovime niimoodi, et kõik objektid vastaksid kõige paremini PKT-määruse eesmärkidele, milleks on töökohtade, sealhulgas kõrgema lisandväärtusega töökohtada loomine,“ ütles Mäesalu.

Rääkides Nõva sadamast, ütles Rahumägi, et selle detailplaneering on praegu veel Nõva volikogus kinnitamata. „Detailplaneering on kooskõlastatud ja ootab sadama omaniku Kekkiläga vastava lepingu sõlmimist ja volikogus vastuvõtmist,“ ütles Rahumägi.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
....
....

Jälle üks ilkumine. Lugege artikkel ükskord korralikult läbi. Ei läinud sellesse nimekirja, lähevad ehk teistesse, kui eeltingimused täidetud (detailplaneeringu olemasolu jne)

mõtisklus
mõtisklus

keegi arvab, et sadamad võib-olla ei sobi investeerimiseks, kuna puudub “mingi ekspositsioon”, aga miks võtta ära võimalus toetuse taotlemiseks?

Mudamaa
Mudamaa

Naljanumbrid! Et esmalt loob ettevõtja isikliku rahaga riske võttes ekspositsiooni ja siis korrastatakse sadam, võibolla? Huvitav on kuidas ametnikud näevad turismi arengut. Kindlasti ei hakka ettevõtja looma ekspositsiooni kuni pole kindel tarbijavoo olemasolus. Nemad aga tuleksid näiteks sadama kaudu. Riik tegelegu ikka infraga mille toel areneb ettevõtlus. Maakonna arendajatel tasuks küsida näiteks Dirhamist mis ekspositsiooni pärast sinna tullakse. Vastan ise – sellepärast, et seal on korrastatud sadam.

sorts
sorts

idiootidele:
sadam ise on turismimagnet’
see,kellel on raha jaht/KAATER OSTA ,SELLEL ON RAHA KA MAKSTA
mingi tuba täis tilu-lilu ei huvita kedagi

mäesalu, mine ja sünnita paar last veel, oleks sust vähegi kasu

wpDiscuz