Läänemaa töömessil oli pakkuda sada töökohta

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 27

Täna oli Haapsalu kutsehariduskeskuses peetud töömessil pakkuda umbes sada töökohta, enamik paarikümnest tööandjast otsis teenindajaid.

Töötukassa Läänemaa osakonna juhataja Evelin Kullison ütles, et tänavusel messil oli tööandjaid mullusega võrreldes küll vähem, aga tööotsijate arv on jäänud enam-vähem samaks.

„Tegelen koondatutega ja mulle tuttavaid PKC töötajaid oli siin palju,“ nentis Kaia Savisto Töötukassast. „Tunni ajaga käis siit paar-kolsada inimest kindlasti läbi,“ lisas Savisto „Saal oli rahvast täis.“

„Täna jäi kõlama see, et „ma tahan tööd“,“ ütles Kullison.

Messil oli väljas 20 ettevõtet ja kuus organisatsiooni, pakkuda oli sadakond töökohta.

Pooled tööandjaist olid majutus- ja teenindusettevõtted.

„USS ütles, et saab kindlalt töötaja, Roosta sai mullusel messil mittu töötajat,“ rääkis Kullison töömessi kasudest.

Swedbanki maja teisel korrusel tegutsevas Kontaktikeskuses müüakse telefonitsi kõikvõimalikke kaupu ja teenuseid. Praegu on seal tööl kümme inimest, paar-kolm saaks aga kohe juurde võtta.

„Tööd on meil palju, kuni paarkümmend töökohta saaks veel kohe juurde luua,“ ütles keskuse personalijuht Külli Kukk. Telefoni teel müük pole kergete killast, tükitöö. Palk sõltub tööst ja ka töötajast. Kes hästi müüb, on Kuke sõnul 1000 euro ringis palka saanud. „Kui tööd pole, siis saadakse miinimumpalka,“ selgitas Kukk.

Vabrikuid-tehaseid oli messil mõned.

Haapsallased Irje (45), Hillar (50) olid viimati tööl Tallinnas, kui sealne leping lõppes, hakati kodulinnast tööjärge otsima. Irje nimetas end laia profiiliga tööliseks, Hillar on olnud autojuht.

Messil jäi neile silma Pullapääl tegutsev mööblitootja Hapval.

„Ega neid töökohti siin palju pole,“ nentis Irje. „Hapvalis on üks töökoht saadaval, aga sellele konkureerib kindlasti 50 inimest.“

„Sain teada, kuidas seal töö käib,“ ütles Irje. „Pole sel alal enne töötanud, aga selline töö mind huvitab.“

Palk, mida pakutakse, on normaalne. „Tuhat eurot,“ leidis Irja seinalt Hapvali töökuulutust uurides. „Ei saa nuriseda.“

Irjet ja Hillarit hirmutas Hapvali meestega vesteldes see, et tööpingioperaatorilt nõutakse selles vabrikus ka programmeerimisoskust. „Tööpingitööline peab valmistatava detaili arvutisse programmeerima,“ nentis Irje. „Hillar saaks tööpingil hakkama, mina võiksin programmeerida.“ Aga pakkuda on vaid üks töökoht.

Mõlemad olid messiga siiski rahul. „Sellist ootust polnud, et tulen ja sõlmin lepingu, pigem kogume siin infot,“ nentis Irje.

Fotod: Arvo Tarmula

Töömess (2) arvo tarmula Töömess (3) arvo tarmula Töömess (4) arvo tarmula Töömess (5) arvo tarmula Töömess (6) arvo tarmula Töömess (7) arvo tarmula Töömess (8) arvo tarmula Töömess (9) arvo tarmula Töömess (10) arvo tarmula Töömess (11) arvo tarmula Töömess (12) arvo tarmula Töömess (13) arvo tarmula Töömess (14) arvo tarmula Töömess (15) arvo tarmula Töömess (16) arvo tarmula Töömess (17) arvo tarmula Töömess (18) arvo tarmula Töömess (19) arvo tarmula Töömess (20) arvo tarmula Töömess (21) arvo tarmula Töömess (22) arvo tarmula Töömess (23) arvo tarmula Töömess (24) arvo tarmula

Fotod: Urmas Lauri

Töömess 002 Töömess 005 Töömess 008 Töömess 014

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pikker
9 aastat tagasi

Rong on läinud ja koos raudteega!

Stalin
9 aastat tagasi

Läänemaa tublid prouad-preilid ei jää seda süllelangevat tööd ootama vaid tegutsevad südikalt käe ja suuga või enamgi veel…-uskmatutele foorum69.com