Vormsi autorite raamat saab järje

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

tomingas

Toivo Tomingas. Foto: Arvo Tarmula.

Toivo Tomingase eestvedamisel mullu avaldatud Vormsist pärit autorite mälestusi ja loomingut sisaldav kogumik „Vormsi veri“ saab järje.

Tomingase sõnul jätkas ta peale esimese köite ilmumist Vormsiga seotud andekate inimeste otsimist. Uues köites ootab lugejaid palju põnevat. Näiteks saab lugeda 1943. aastal Vormsist lahkunud ja Rootsi põgenenud Maria Bergreni mälestusi.

„Ta on väga huvitavalt kirjutanud, kuidas elujärg Vormsil oli ja kuidas nad Rootsis uuesti jalgadele tõusid,“ ütles Tomingas.

Samuti on Tomingas lindistanud Vormsist pärit Verner Fribergi muusikalist loomingut. „Lasen need [palad] noodikirja panna,“ lausus Tomingas. Huvitavat materjali on raamatusse ka Vormsi vallavanemalt Tanel Viksilt. „Tema magistritöö Kaitseliidust ja selle seosest Vormsiga 1917-1940,“ märkis Tomingas.

Tomingas ütles, et suure tõenäosusega läheb ta projekti rahastamiseks ka seekord Hooandjasse, kus mullu toetati esimest köidet 1200 euroga. Hooandja on veebilehekülg, kus saab oma ettevõtmist tutvustada ja kus inimesed saavad selle heaks annetada.

Tomingas lootis, et teine köide on kaante vahel olavipäevaks, 29. juuliks.
 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
armsa+sünnilinna+suur+austaja
9 aastat tagasi

Tubli Toivo!