Valimised: Kell 14.45 Haapsalu spordihoones. Inimesed on aktiivsed valima

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

19aastane Taivo valis täna teist korda oma elus. Esimesed valimised olid tal mullu sügisel – kohalikud.

"Valimispäev – mõtlesin, et lähen valima," vastas Taivo küsimusele, miks ta eelistas jaoskonnas valimist e-hääletusele.

Taivo ütles, et valiku tegemine on lihtne,kui seda oma peaga teha. Tema pidas tähtsaks peret ja vanemaid inimesi austavaid lubadusi ning sotsiaalset kindlustunnet.

"Vaatasin inimest, kes on elus ka midagi saavutanud, mitte "valige-mind-meest"," ütles Taivo. Ta lisas, et ei looda suurt midagi, aga täitis oma kohust. "Kui ei vali,läheb hääl kaduma. Nüüd midagi ikka ehk mõjutasin."

Haapsalu spordihoones on valimisjaoskond nr 1. Komisjonis on 9 liiget, neist kolm on erakondade esindajad. Erakondade esitatud liikmeil on needsamad õigused mis ülejäänutel, ütles komisjoni esimees Marina Kallas.

Nimekirjas on 2272 nime. Keskpäevaks oli jaoskonnas hääletamas käinud 377 inimest. Varem oli juba hääletanud 489 inimest.

"Tundub, et osavõtuprotsent tuleb varsemast parem," ütles Kallas. Esimene vaiksem aeg tuli alles kella kolme paiku, sinnani oli kõigil käed tööd täis.

Hääletamas käis ka inimesi, kel polnud hääletusõigust: kas oli ainult elamisluba või oli dokument aegunud. Üks inimene oli Ida-Virumaalt, aga ta soovis Haapsalus hääletada. Valimispäeval seda enam teha ei saa. Aegunud dokumendi pärast kellelgi hääletamata siiski ei jäänud. Aegunud passi asendas juhiluba, teine inimene käis kodus ja tõi kehtiva dokumendi, rääkis Kallas.

"Koju? Koju saame, kui töö on tehtud ja ruum koristatud," ütles Kallas. Heal juhul siis kell 22 paiku.

Fotod: Arvo Tarmula.

valimised spordihoones (1) (1024x682) valimised spordihoones (2) (1024x682) valimised spordihoones (3) (1024x682) valimised spordihoones (4) (1024x682) valimised spordihoones (5) (1024x682)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
VALIMISED: Lääne Elu valimistuur jaoskondades | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] Haapsalu spordihoones tahtsid hääletada ka hääletusõiguseta inimesed.  […]