VALIMISED: 16.20 Noarootsi. Noored pered

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Noarootsi valimisjaoskonna laual on suur kauss komme. "Ukraina omad," ütles valimiskomisjon liige Üllar Neemrand. "Ja mõeldud pisipõnnidele, kes emmede-issidega koos valima tulnud."

"Tundub, et päev on korda läinud, valijaid on hommikust saati pidevalt olnud," ütles komisjoni esimees Maie Lilleorg. Esimesed valijad olnud kohe platsis, kui jaoskond hommikul kell üheksa uksed lahti tegi.

Kella neljase seisuga oli 720 Noarootsi vallas valimisnimekirja kantust valimas käinud 387. Eelvalimistel käis 67, e-hääletusel lisandus 145 ning teistest jaoskonadest üle Eesti tuli veel 45 valijat lisaks. Ise andis Noarootsi ära seitse häält st ni palju oli neid, kes eelvalimiste ajal mujalt tupnuna siin hääletamas käis.

Nii nagu Martnas, oli eelvalimiste ajal kõige vaiksem päev 24. veebruar. Riigi sünnipäeval käis valimas vaid seitse inimest.

Päeva lõpuks loodetakse Noarootsis vähemalt 420 häalt kasti saada. "18 inimest on valimiskasti koju tellinud," ütles komisjoni liige Marika Meister. Ja lisaks need kümmekond valijat, kes jutuvestmise ajal oma hääle kasti lasid.

"Iga kord oleme valimas käinud," ütles kahe lapse ja elukaaslasega valima tulnud Kristina Kivi. "Veel enne siiatulekut pidasime kodus nõu, kelle poot häaletada. Arvan, et valisime ühe ja sama kandidaadi poolt," lausus Kristina, ise elukaaslase Ergo Polbergi poole piieldes. Mees noogutas.

"Kandidat on sümpaatne, on juba mitu korda kandideerinud, kuid pole seni riigikokku pääsenud," lausus Polberg. "Andsime häale, et ehk nüüd saab."

Noord selgitasid, et nende valik on nimekirjas, kelle valimisprogrammi nad ainsana põhjalikumalt läbi arutanud on.

"Kuigi vanaema tervise tõttu valima ei tulnud, olesk tema ka selle erakonna poolt häaletanud," tõi Kristina Kivi veel ühe pooltargumendi esile. ja kumbki ei salanud, et hääletasid EKRE kandidaadi poolt.

Ka Airi Läänemetsa ja Priit Undo olid valimas koos lapsega. Ja nemadki on kõikidel valimistel osalenud. Enne valimisjaoskonda tulekut olnud nad veel kahevahel. "Nii raske on valida, sest ükski erakond pole päris see, kelllele häalt anda," ütles Airi Läänemets.

Noored kasutasid valiku tegemisel välistamismeetodit. "See oli kindel, et Kesk ja Reformierakond meilt hääli ei saa," selgitas Undo. Nii jõutudki tasapisi sotsideni. Hääle sai Läänemaalt pärit kandidaat.

Fotod: Urmas Lauri

Valimised noarootsiValimised noarootsiValimised noarootsi

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
VALIMISED: Lääne Elu valimistuur jaoskondades | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] Noored pered Noarootsis. […]