0

Vabariigi aastapäeval jälgis tipphetkel ETV-d 345 000 inimest

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

EV97_0514Presidendi kõne. Foto: Andrus Putting

ETV vaadatavus ulatus vabariigi 97. aastapäeva õhtul presidendi vastuvõtu ajal 345 000 inimeseni.

TNS Emori telemõõdikuuringu andmetel vaadati üle kogu Eesti telerit keskmiselt 5 tundi 41 minutit, eestlastest televaatajad aga veetsid teleri ees koguni 6 tundi 13 minutit, sellest ETV programmi jälgides 3 tundi ja 7 minutit, teatas Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) pressiesindaja BNS-ile. Kõrgeima vaadatavusega veerandtund ETV saatepäevas oli kella 20.15-20.30, mil televaatajate arv tõusis 345 000-ni.

Riigilipu heiskamist päikesetõusul Narvas ja Tallinnas vaatas keskmiselt 49 000 ja jumalateenistust Narva Aleksandri kirikus 80 000 inimest.

Kaitsejõudude paraadil Narva Peetri platsil oli 253 000 jälgijat. Paraadi ülekannet jälgis 71 protsenti sel hetkel telerite ees olnud eestlastest ja 17 protsenti muude rahvuste esindajatest.

Salvestust riiklike teenetemärkide üleandmisest Rakvere teatris vaatas 167 000 inimest ja iseseisvuspäeva piduliku kontserdi otseülekannet Jõhvi kontserdimajast keskmiselt 218 000 inimest, sealhulgas presidendi aastapäevakõnet jälgis 241 000 televaatajat.

President Toomas Hendrik Ilvese ja proua Evelin Ilvese vastuvõtul oli keskmiselt 323 000 vaatajat. Selle ülekande ajal teleri ees olnud eestlastest jälgis vastuvõttu 70 protsenti vaatajaist. Vabariigi aastapäeva uudistesaadet „Aktuaalne kaamera“ vaatas keskmiselt 338 000 inimest.

Huvi iseseisvuspäeva otseülekannete vastu oli viimati sama kõrge kuus aastat tagasi, kui vabariigi aastapäeva tippsündmused toimusid samuti Virumaal.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz