Eesti Pank peab Läänemaa palgalanguse põhjuseks PKC tehast

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Foto: Arvo Tarmula

Majanduskriisi ajal pidi PKC Haapsalu tehas saatma töötajaid sundpuhkusele, kuid juba üle aasta on tehases juhtmekeerajaid olnud puudu. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu juhtmetehas. Foto: Arvo Tarmula

Eesti Panga ökonomist Natalja Viilmann ütles Lääne Elule, et keskmise palga languse taga võib olla juhtmetehase PKC järk-järguline lahkumine maakonnast.

Täpsem ülevaade maakondade kaupa valmib keskpangal aprillis.

Läänemaa keskmine palk mullu neljandas kvartalis oli 882 eurot. Aasta varem, 2013. aasta neljandas kvartalis oli aga keskmine brutopalk Läänemaal 899 eurot. Mullu neljanda kvartali keskmine palk oli madalam ka kui 2014. aasta esimeses kvartalis, mil see oli maakonnas 886 eurot. Tavapäraselt on aga aasta viimane kvartal kõige kõrgema palgatasemaga tulemustasude tõttu.

Haapsalu suurim tööandja PKC teatas mullu suvel, et sulgeb tootmise Läänemaal. Suvest saadik on ettevõte tegevust maakonnas kokku tõmmanud. Tehase lõplik sulgemine peaks juhtuma märtsis.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
frame fa
9 aastat tagasi

Tehase lõplik sulgemine peaks juhtuma.aprillis.

tort
9 aastat tagasi

elagu leedu mis aga nad ei räägi sel teemal scania hiina