MTA peadirektor soovib avalikkuse pahameele tõttu ametist lahkuda

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Marek helm foto mtaMaksu- ja tolliameti (MTA) peadirektor Marek Helm (pildil) kohtus rahandusminister Maris Lauriga, et esitada lahkumisavaldus seoses avalikkuses kerkinud pahameelega ameti viimase aja tegevuste suhtes.

"Olen veendunud, et viimase kolme aasta jooksul on MTA meeskond just tänu kontrollipraktika põhimõttelisele muutmisele saavutanud tulemusi varimajanduse ohjamisel, alustades üle piiri veetava salakütuse, kasutatud autode, kütusepettuste ja mitmete muude teemadega," ütles Helm ameti teate vahendusel.

Helm lisas, et ametile on head tööriistad ka töötamise register ning käibedeklaratsiooni lisa uuendused, mis parendavad konkurentsiolukorda ning maksulaekumist.

"Valdav osa neist muudatustest on aga tulnud ettevõtjatega koostöös, kui mitte heakskiidul. Minu jaoks on väga oluline seoses teravalt esilekerkinud pahameelega ettevõtjatega koostööd mitte ohtu seada. Seetõttu palusin rahandusministril otsustada, kas on võimalik tekkinud olukorras jätkata ameti juhtimist," ütles ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments