0

Hanila vallavalitsus sai siseturvalisuse edendamise eest tänukirja

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Siseminister Hanno Pevkur tunnustas täna möödunud aastal erakordse panusega silma paistnud abipolitseinike, vabatahtlike päästjate ja vabatahtlike merepäästjate rühmi ning vabatahtlikku tegevust toetanud organisatsioone ja eraisikuid. Tänukirja sai ka Hanila vallavalitsus.

„Vabatahtlikud on kutseliste politseinike ja päästjate kõrval olulisteks partneriteks, kelle roll kogukonna turvalisuse tagamisel on hindamatu. Eriti oluline on vabatahtlike tugi politseinikele ja päästjatele maapiirkondades. Tundes hästi kohalikke olusid, suudavad vabatahtlikud reageerida kiiresti ja seeläbi hoida ära või vähendada võimalikke kahjusid. Täna saime näidata nii vabatahtlikele kui nende toetajatele, et riik väärtustab kõrgelt nende tööd ja panust,“ lausus siseminister Hanno Pevkur.

2014. aasta vabatahtliku päästekomando aunimetuse pälvis Järva-Jaani Tuletõrje Seltsi vabatahtlik päästekomando, kes 115-aastase Järva-Jaani tuletõrje õiglusjärglasena on teinud viimastel aastatel ära väga suure töö kogukonna turvalisuse tagamisel. Komandoliikmed on osalenud ennetustöös nii kodukülastusi läbi viies, kui Järva-Jaani Tuletõrje Seltsi projektis “Ennetus eelkõige!” ja rändnäitusetenduses “Tuli lahti!” kaasa lüües.

Aasta abipolitseinike rühma aunimetuse sai PPA Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonna abipolitseinike rühm, kuhu kuulub 65 abipolitseinikku. Kesklinna abipolitseinikud panustasid 2014. aastal avalikkuse turvatunde ning heakorra kaitsesse läbi politseiliste tegevuste kokku 14 876 tundi. Panustatud tunde on Kesklinna rühmal rohkem kui mõnel teisel prefektuuril terve prefektuuri peale kokku.

2014. aasta vabatahtliku merepäästeühingu aunimetuse pälvis MTÜ Saaremaa Vabatahtlik Merepääste Selts. Uue tulijana tegutseb 25-liikmeline ühing Saare maakonnas nelja üksusena (Kuressaare, Abruka, Lõmala, Kungla) ning reageerib merepääste sündmustele kõigist allüksuste sadamatest ja vajadusel ka teistest Saare maakonna sadamatest, kus on veesõiduki veeskamise võimalus.

Samuti tunnustas siseminister asutusi ja eraisikuid, kes on toetanud oma piirkonna abipolitseinikke, vabatahtlikke päästjaid ja merepäästjaid nii rahaliselt kui ruumidega.

Siseturvalisuse vabatahtlike toetamise eest 2014. aastal pälvisid tunnustuse Orava Vallavalitsus, OÜ FriPuit, Raplamaa Partnerluskogu, Kehtna Vallavalitsus, AS Nordic Lumber, AS Reiden, Viimsi Vallavalitsus, Tartu Linnavalitsus, Rakvere Linnavalitsus ja Miny Many OÜ (Kodused Toidud).

Lisaks tunnustati tänukirjaga Paide Vabatahtlikku Tuletõrje Seltsi, Politsei- ja Piirivalveameti Lõuna prefektuuri Valga politseijaoskonna abipolitseinike rühma, MTÜ-d Saadjärve Vabatahtlik Järvepääste, OÜ-d Puidukoda, Palamuse Vallavalitsust, Haaslava Vallavalitsust, Iisaku Vallavalitsust, Vigala Vallavalitsust, Hanila Vallavalitsust, Rõngu Vallavalitsust, Kihelkonna Vallavalitsus, Pihtla Vallavalitsust, Topsec Turvateenused OÜ-d ja Tallinna Kesklinna Valitsust.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz