Ilmateenistus: Ilm püsib sombune

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

ilm 2015-02-20 17.37.17Kaart: Riigi Ilmateenistus

Eestis on õhk homme suhteliselt soe ja termomeetrinäidud kõikjal plusspoolel, taevalaotus jääb aga pilvedega kaetuks ning mitmel pool pudeneb veidi lörtsi või vihma, teatas ilmateenistuse sünoptik Eva-Maria Sula.

Laupäeval (21. veebruaril) kandub kõrgrõhuala raskuspunkt Venemaale. Lääne poolt suureneb madalrõhkkonna mõju. Kahe rõhuala piirimail puhub öösel tugev edelatuul ning sajab lörtsi ja vihma, väiksem on saju võimalus Kagu-Eestis. Hommikuks tuul veidi rahuneb ja sadusid on hõredalt. Õhutemperatuur on -1..+3°C. Ennelõuna on enamasti sajuta ja mõõduka lõunakaare tuulega. Pärastlõunal pöördub tuul kagusse ja muutub tugevamaks. Hakkab taas lörtsi ja vihma sadama, saju võimalus on suurem Pärnu-Narva joonest lääne poole. Õhutemperatuur on 0..+5°C.

Pühapäeval (22. veebruaril) liigub Skandinaaviast Soome uus osatsüklon ja madalrõhkkonna mõju tugevneb. Öösel on sadusid harva ja need on nõrgad. Lõunatuul tugevneb. Päeval on lörtsi- ja vihmahooge laialdaselt. Puhub väga tugev edelatuul, puhangud ulatuvad sisemaal kuni 15, rannikul 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, päeval +1..+5°C.

Esmaspäeva (23. veebruari) öösel on kõrgrõhuharja mõjul lühiajaliselt tuul nõrgem ja saju võimalus väiksem. Kuid päeval läheneb Atlandilt Skandinaavia rannikule uus aktiivne madalrõhkkond ja laieneb Läänemere äärde. Lõuna- ja kagutuul paisub kiiresti tugevaks, puhanguid on 15, saartel 18 m/s. Tihedam sadu jõuab õhtul üle Läänemere. Õhutemperatuur on öösel -3..+2, päeval +1..+4°C.

Teisipäeval (24. veebruaril) jääb Skandinaavia madalrõhkkonna tugevasse haardesse, selle serv ulatub üle Läänemere ja selle sajupilved toovad Eestisse lörtsi ja vihma. Tuul veidi nõrgeneb ja puhub lõunakaarest. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, päeval +2..+4°C.

Kolmapäeval (25. veebruaril) madalrõhkkonna mõju väheneb ja tuul tasapisi nõrgeneb. Öösel sajab vihma ja lörtsi, päeval on saju võimalus väike. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, päeval +1..+5°C.

Neljapäeval (26. veebruaril) õhurõhk tõuseb ja sajuhooge on harva. Päeval laieneb Skandinaaviasse aga juba uus madalrõhkkond ning tõstab Läänemere ümbruses lõunatuule tugevaks. Õhutemperatuur on öösel -3..+2, päeval +1..+5°C.

Reedel (27. veebruaril) tugevneb kõrgrõhuharja mõju ja saju tõenäosus on võrdlemisi väike. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul.Õhutemperatuur on öösel -4..+1, päeval 0..+3°C.

Allikas: Riigi Ilmateenistus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments