Karilaid toob vapside näituse Lihulasse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Septembris Haapsalu kultuurikeskuses vapside näituse avanud keskerakondlane Jaanus Karilaid rakendas näituse valimisvankri ette. Merilin Kaustel-Lehemets

 

Kolmapäevast näeb Lihula kultuurimaja sammassaalis näitus vabadussõjalastest.

Näituse avamisest kolmapäeval kell 15 teatab keskerakondlane Jaanus Karilaid postikasti pistetud flaieril.

Flaieri järgi avavad näituse keskerakondlased Jaanus Karilaid ja Peeter Võsa ning Tiina Lobja, kes on Reformierakonna liige.

Lobja ütles, et pole erakonda vahetanud ja viibib üritusel kui Lihula kultuurimaja juht. “Tutvustan külalisi,” ütles Lobja.

Avasõnadele järgnevad Peeter Võsa filmiminutid: “Vapsid” ja “Lihula ausammas”.

Lobja sõnul oli Võsa samba teisaldamise ajal esimene teleajakirjanik, kes jõudis kohapeale sündmusi jäädvustama.

Stendinäitus annab ülevaate vabadussõjalaste organisatsiooni loomisest, selle juhtidest Artur Sirgist ja Andres Larkast, vabadussõjalaste poliitilisest tegevusest, organisatsiooni likvideerimisest ja oponentide süüdistustest vapside vastu, samuti vabadussõjalaste Läänemaa organisatsioonist ja selle tegevusest.

Vabadussõjalaste näitus jääb Lihulasse kaheks nädalaks. Ekspositsiooni on koostanud rahvusarhiivi arhivaar Ivar Kaigu, näituse initsiaatorid olid Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid, Haapsalu aukodanik Heino Noor ja Kaitseliidu Lääne maleva pealik Arnold Juhans. Esmaavatud oli näitus septembris Haapsalu kultuurikeskuses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
meelisele
9 aastat tagasi

mine ravile või võta eetikaõpetusest algkursus. oled tavaline häbitud kloun, kes ajab mingit reformikate laulusalmi

Meelis Malk
9 aastat tagasi
Meelis Malk
9 aastat tagasi

Vabadussõdalaste mälestust peab loomulikult au sees hoidma. Kahjuks selle aatelise ettevõtmise eest seisja ei kuulu ise millegipärast Eesti meelsesse erakonda. Tsiteerides laulusalmi – ” Ning alles võitluses saab selgeks,
kes on meist õige eestlane”
https://www.youtube.com/watch?v=oZIcnYcGmJA