Grete Lehemaa sai üleriigilisel etlejate konkursil kolmanda koha

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Reedel, 13. veebruaril toimus Tartus õpilasetlejate üleriigiline konkurss. Läänlasi osales konkursil kolm, parima tulemuse saavutas Grete Lehemaa Läänemaa ühisghümnaasiumist, kes tõi gümnaasiumi arvestuses koju kolmanda koha.

Läänemaal toimus jaanuari lõpus eelvoor, kus selgus, kes on need meie maakonna kolm õpilast , kes sõidavad Tartusse konkursile. Maakondlik võistlus oli tasavägine ja osalejaid oli palju, nii et kohati oli žüriil väga raske otsust langetada. Meie kohalik võistlus näitas, et on uskumatult palju õpilasi, kes võtavad vaevaks pikad tekstid pähe õppida ja on õpetajaid, kes ei väsi innustamast-juhendamast. Kuulajale pakkus tõelise elamuse noorte inimeste esitatu.

Konkursi tingimused nägid ette, et osalejail tuleb peast esitada üks luuletus ja üks proosapala omal valikul. Igast maakonnast sai igas vanuserühmas (4.–6. klass, 7.–.9. klass ja 10.–12. klass) osaleda üks õpilane.

Läänemaad esindasid konkursil Kätriin Vichterpal Ridala põhikoolist (5. kl), Kaidi Liivamägi Taebla gümnaasiumist (9. kl), ja Grete Lehemaa Läänemaa ühisgümnaasiumist (11. kl, õpetaja ja juhendaja Tiina Brock).

Ühe auhinnalise koha tõi Läänemaale Grete Lehemaa, kes saavutas 3. koha gümnaasiumi arvestuses, esitades Sveta Grigorjeva tekste. Grete Lehemaa ise arvas, et Läänemaa õpilaste tase ei jäänud sugugi alla vabariiklikule ja vähemalt tema vanusegrupist võinuks Tartusse sõita ükskõik kes – kõik nad oleks konkurentsivõimelised olnud.

Žüriisse kuulusid: Maarja Jakobson (vabakutseline näitleja), Kristiina Oomer (Eesti Harrastusteatrite Liidu tegevjuht), Lennart Peep (lavastaja), Tarmo Tagamets (Rakvere teatri näitleja), Anu Tonts (Vanemuise teatri dramaturg), Veikko Täär (vabakutseline näitleja).

Täname kõiki osalejaid, juhendajaid ja Läänemaa omavalitsusliitu, kes sõidu Tartusse võimalikus tegi.

Tiina Brock

Grete Lehemaa. Fotod: Tiina Brock

Grete Lehemaa  (2) Tiina Brock Grete Lehemaa  (1) Tiina Brock

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tulge kõik
8 aastat tagasi

KangaDzunglis kõik kaubad -50%

Leini Vahtras
8 aastat tagasi

Palju õnne! Grete õpetaja ja juhendaja on Tiina Brock.