Haapsalus algab lemmikloomade kiibistamine

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Kassikodu lauri urmas

Kiibistatud lemmikloomi on omanikul lihtsam leida. Foto: Arvo Tarmula.

Haapsalu linn alustab kogu veebruari vältavat kestvat lemmikloomade kiibistamise ja registreerimise sooduskampaaniat.

Haapsalu linn alustab 1. veebruaril terve kuu vältavat kampaaniat, mille raames on võimalik kiibistada ja registreerida oma lemmikloom (koer, kass) soodushinnaga.

Kui tavaliselt maksab lemmiklooma kiibistamine ja registrisse kandmine 20-30 eurot, siis kampaaniaperioodi vältel on võimalik seda teha 5 euroga. Kampaaniahind kehtib ainult Haapsalu linna elanikeregistris oleva inimese lemmiklooma kiibistamisel ja registreerimisel.

Haapsalu linn soovib kampaaniaga juhtida tähelepanu, et lemmiklooma kiibistamine ja registreerimine aitab kiirendada ja lihtsustada omaniku leidmist, kui loom peaks kaduma.

Samuti aitab loomade kiibistamine vähendada hulkuvate loomade arvu. Kiibistatud looma andmed kantakse lemmikloomaregistrisse LLR.

Sooduskampaania ajal kiibistatakse lemmikloomi Haapsalu turu tagumises hoones (Jüriöö tn. 7). Loomaomanikul tuleb kaasa võtta isikut tõendav dokument ja looma vaktsineerimistunnistus või pass.

Tasumine toimub sularahas. Kiibistamist viib läbi loomaarst Kaja Lillemets.

Kiibistamise ajakava:

3.02 kell 14-18

7.02 kell 10-14

10.02 kell 14-18

17.02 kell 14-18

28.02 kell 10-14

Tõnu Parbus, Haapsalu linnavalitsuse avalike suhete spetsialist

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Andres-Indrek
9 aastat tagasi

Kas Naiste Varjupaigas nn.Käsu Taavi kirikus toimub ka kiibistamine ja munade maha lõikamine nagu Pihkupeksupealinna linnapea lubas?

Väike võit
9 aastat tagasi

Väike võit suure mure ja õnnetuse juures. Vähemalt pisut suurem võimalus, et tegelikult omanikuga loom Haapsalu tänases varjupaigas siiski ellu jääb.. Kuniks nad seal ikka kiipi üldse kontrollivad..