Lääne Elu paberleht neljapäeval, 8. jaanuaril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Le 20150108Haapsalu ja Lihula koondavad perearstid ühe katuse alla

Läänlased tahavad saada osa sel kevadel jagamisele minevast 85 miljonist eurost Euroopa Liidu rahast, et rajada Haapsallu ja Lihulasse mitmekesist terviseteenust pakkuv perearstikeskus. Kui esialgse kava kohaselt lubas sotsiaalministeerium väikestesse maakondadesse vaid ühe perearstikeskuse, siis nüüd on sellest loobutud ja Läänemaal on lootust saada toetust kahe keskuse rajamiseks.

Haapsalu saab haridusraha juurde ainult kaks portsenti

Haridusministeeriumi lubatud õpetajate miinimumtasu 12% tõus toob Haapsalu linna esindajate väitel kaasa lisakulusid, sest ministeeriumi poolt linnale makstav haridustoetus kasvab mullusega võrreldes ainult 2%.
Haridus- ja teadusministeeriumi sõnul on Haapsalu puhul aga tegemist erijuhtumiga, sest linn sai eelmisel aastal koolivõrgu korrastamiseks lisatoetust, mistõttu on tänavune toetuse kasv väiksem.

Läänemaa kõik gümnasistid saavad tasuta koolitoitu

1. jaanuarist saavad kõik Läänemaa gümnasistid koolis tasuta süüa. Riigile kuuluvas Läänemaa ühisgümnaasiumis tuli õpilaste toitlustamine kiirkorras ümber korraldada, kui direktor sai teisipäeva õhtul kella kaheksa paiku teada riigi otsusest toetada riigikoolide koolilõunaid 58. lisasendiga. Munitsipaalkoolides maksavad omanikuna juurde omavalitsused.

Prefekt võitleb kuritegeliku tuluga

Oma esimese intervjuu Lääne prefektina andis äsja ametisse asunud Kaido Kõplas Lääne Elule. Kuut maakonda hõlmava prefektuuri uus juht lubab esmajoones võidelda kurjategijate musta tuluga ja tõotab alluvaile  ebamugavaid otsuseid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ants
9 aastat tagasi

Laiküla rist ei sobi, 5km Haapsalu poole Rõudes suur maja 1860 m2 olemas Lihula 21 Haapsallu 31 Ristile 34, Tallinna 100, sama maa, mis Haapsalu Tallinn.
Teraapiaks kudumine ja puutöö, muuseumis eksponaate uurida koos kasutamisvõimalustega olemas. Üle tee lõuna suunas Matsalu rahvuspark, põhja pool Patsu soo mõnusa teedevõrguga jalutamiseks jooksmiseks või suusatamiseks.
Poliitikud haarake ideest kinni 😉 Teeme ära !

Täpsi
9 aastat tagasi

On tore, et perearstikeskus ehitatakse ka meie väikesesse linna. Ometi kord kaovad siis need korteri- ja keldriarstid ja inimesed saavad mugavalt arsti juurde minna.

tähenärija
9 aastat tagasi

Kui pealkirja lugeda siis tuleks perearstikeskus Laikküla risti ehitada, enam vähem võrdne kaugus nii Lihulast kui Haapsalust

olaf
9 aastat tagasi

Hea kild. Prefekt võitleb kurjategijate musta turuga. Tuleb välja, et ka kurjategijate maailmas on oma must turg. Ja üleüldse, mis asi see must turg on?

Arno
9 aastat tagasi

See on hea et kõik pederastid saavad ühe katuse alla.Miks küll kunagi polikliinik Suur Liiva tänaval lammutati?Läksid sinna oma probleemiga ja said nö. suunamise järgmisesse kabinetti ja ei pidanud kuu või paar virtuaalses järjrkorras olema.Miks ei saa palju kirutud nõuka ajast võtta parem osa ja edasi elada?Miks praegune RE inimvaenulik on? Edasi,Miks riik teeb vahet mis koolis laps õpib ja sõltuvalt sellest nö. kompentseeritakse kooli lõunat?Kas teise kooli laps ei ela siin riigis? Millega üldse see valitsus tegeleb?SMS laenu seadusega juba kaks aastat.Soome parlament tegi selle 2 kuuga muideks.Miks meil tegeletakse jamaga ja välja tuleb ka jama? Valime KINDLALT EDASI… Loe rohkem »