Haapsalus mälestati Vabadussõjas võidelnuid

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

vabadussõda

Läänlaste Vabadussõja mälestussammas taasavati 1994. aastal. Foto: Juhan Hepner

Täna möödus 95 aastat päevast, mil Eesti ja Nõukogude Venemaa vahel lõppes sõjategevus, millega Eesti kindlustas oma iseseisvuse. Ligi kuu hiljem, 2. veebruaril 1920, allkirjastati Tartu rahu, mis lõpetas Vabadussõja ametlikult.

Kell 10.30 mälestasid Kaitseliidu Lääne maleva, Lääne maavalitsuse ja Haapsalu linnavalitsuse esindajad ja teised kohale tulnud inimesed Haapsalu lossiplatsil asuva Vabadussõja mälestussamba juures neid sangareid, kelle vaprus tegi võimalikuks Eesti iseseisvumise. Vabadussõja mälestussamba jalamile asetati nii küünlaid kui lilli.

"Ilma Vabadussõja võiduta poleks tänasel päeval Eesti riiki ja rahvast," ütles Lääne maleva malevapealik Arnold Juhans mälestussamba ees peetud kõnes.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kassikesele
9 aastat tagasi

Kas Kassike ikka ise kohal oli, et kritiseerib ja kommenteerib nagu tõeline patrioot ? Kindlasti on mõnus kodus, diivani peal lesida ja kommentaare toksida.

Helgi
9 aastat tagasi

Ju siis rahvas mõnules Peeter Suure imetegusid Eestimaal imetledes.

kl
9 aastat tagasi

Vene laadal müüdi head kaupa.

kassike
9 aastat tagasi

Kas nii vähe inimesi Haapsalus ongi kes mälestasid sangareid?