Haapsalu vanalinnas avab uksed kunsti ja eneseabi pood

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Neljapäeval avab Haapsalu vanalinnas aadressil Karja 8 oma uksed kunsti ja eneseabi pood Hetkepüüdja.

Poe omaniku Katrin Arraku sõnul on tegemist stuudio tüüpi poega, kus ta vildib, maalib, teeb ehteid ja keraamikat. Samal ajal on poes müügil ta vanemate Evert ja Piibe Arraku maalid.

„Ja teised positiivsust tekitavad asjad,” ütles Arrak.

Positiivsed asjad on tema sõnul viirukid, poolvääriskivid ja nendest tehtud ehted, unenäopüüdjad, henna pasta, käsitsi maalitud puuvillased vaibad, eneseabi raamatud. Samuti on müügil Loitsukelleri ja Universaal universumi tooted.

Võrreldes eelmise Arraku poe Hingepesaga on selles poes suurem osakaal kunstil ja ise tegemisel.

Katrin Arraku ema Piibe Arrak maalib peamiselt lilli ja loodust.

„Isa oli abstraktsem,” ütles Katrin Arrak.

Hingepesa ja Hetkepüüdja poodidel oli 2 kuud vahet, mille jooksul Arrak käis Hispaanias palverännakul, mõtles selle üle, mis edasi saab ja kus elada soovib. Lõpuks jõudis ta järeldusele, et töö tuleb endale ise teha ja poe pidamine talle meeldib. Sellele mõttele jõudmisel aitas talle kaasa ka San Diegos nähtud 50aastane mees, kes oli pahane, et ei leia tööd. Seetõttu tekkis Arrakul küsimus, miks inimesed endale ise tööd ei tekitada.

„Need on ju ka inimesed, kes töökohti loovad,” ütles Arrak.

Tema sõnul peab selleks, et aru saada, et üks koht on paradiis, mida Haapsalu tema sõnul on, ära käima teises paradiisis ja asju kaugemalt vaatama.

Lisaks kaupade müümisele on Arrakul mõttes veel korraldada poes väiksemaid üritusi. Mõttes mõlguvad tal filmiõhtud, kus näitab eneseabilikke filme.

„Teistsuguseid, mitte Hollywoodi filme,” ütles Arrak.

Arrak ootab poodi kõiki toredaid inimesi – nii turiste kui ka kohalikke ja ütleb, et poest leiab kingitusi lähedastele ja iseendale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kristina
9 aastat tagasi

Tubli Katrin! Ikka edasi, edukat äri!

Valve
9 aastat tagasi

Olen samas majas aastaid tagasi elanuid. Soovin kunstipoe pidajale edu ja õnne.