Lääne Elu paberleht 27. novembril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Le 20141127Koela talumuuseumi ootavad muutused

Lääne-Nigula vallavolikogu otsustas märtsist Koela talumuuseumi tegevuse senisel kujul lõpetada ja luua tulevikus selle asemele piirkondlik külastuskeskus. Volikogu leidis, et valla asutusena tegutsev Koela Talumuuseum ei täida oma põhikirjalisi eesmärke — muuseumi külastatavus on äärmiselt madal, museoloogilist tööd ei toimu ja kogud on süstematiseerimata.

Lahendusena tahab vald anda muuseumi haldamise üle mõnele MTÜ-le või turismiettevõtjale, kes muuseumile uue hingamise annaks.

Haapsalu basseinides on vesi korras

Kui Harjumaa 88 ujumisbasseinist vastab vesi nõuetele vaid 41 basseinis, siis sel sügisel võetud veeproovid näitasid, et Haapsalu kõigis basseinides on vesi korras. Vesi ei vasta nõuetele, kui üks näitaja ületab lubatud piirmäära kas või natuke. Peamiselt ületab normi kloorisisaldus, aga võib juhtuda, et ka vee mikrobioloogiaga pole kõik korras. Sellisel juhul bassein suletakse.

Linnavalitsuse delegatsioon käis Petlemmas

 

Haapsalu linnapea, linnasekretär ja finantsjuht naasid esmaspäeval Palestiinast ja sõpruslinnast Petlemmast konverentsilt, mille mõte oli otsida toetust Palestiina riigile.„Arutati, kuidas lahendada Palestiina–Iisraeli konflikti,” nimetas Sukles. „Ära ei lahendanud, liiga keeruline.” Petlemma linnapea sõnul võib praegune Palestiina ja Iirsaeli konflikt veel hullemaks minna, kui läheb ususõjaks.

 

Kuhu kadusid prillid?

Aivo Paljasmaa lavastab Haapsalu sotsiaalmajas koos käivate erivajadustega noorte seltskonnaga näidendit "Kuhu kadusid prillid", mille esietendus on kavandatud 8. detsembriks.

Lavastaja Paljasmaa leiab, et töö erivajadustega noortega on väga huvitav ja väärt kogemus. „Mulle meeldib see seltskond, sest nad nii hirmsasti tahavad. Nad on nii püüdlikud. Ja nad on nii siirad,” lausus Paljasma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Küsimus
9 aastat tagasi

Kas Haapsalus esimese advendi üritus ka toimub? LE linnavalitsuse teadete all seesugust üritust igatahes ei kajasta. Või on ära peidetud, et igaüks ei peagi teadma?

museaal
9 aastat tagasi

Enne kinnipanemist oleks pidanud lahendused juba laual olema, mitte vastupidi, et paneme kinni ja siis alles vaatame, kuidas edasi.