Juhtkiri: Hiir hüppas, kass kargas…

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

LE 25Haapsalu volikogu juhi Jaanus Karilaiu avalikust kirjast aselinnapeale Liina Põllule jäi mulje, et linna hariduselus on kõik mäda. Karilaid nõudis, et Põld peab kuu aja jooksul mädapaise avama ja näitama tee, kuidas hariduselu õigeks ajada. Mädapaise oli Karilaiu meelest linna haridusjuht Mari-Epp Täht, kelle tegevusetus takistavat aselinnapea ideid ellu viimast.

Selgus ei saabunud ka teisipäeval, mil Põld esitles linnavolikogu saalis avalikkusele Karilaiu nõutud muudatusi. Pigem tekitas nõutust. „Kurja juur” Mari-Epp Täht taandatakse nüüd nõunikuks, kahe liikmega haridusosakond kaob, lasteaiad ja koolid hakkavad alluma otse Põllule. Kuidas selline nuppude ümbertõst hariduse andmist parandab?

Segadust tekitas ka küsimus, mis saab lasteaiajuhatajaist. Kas nad koondatakse ja viiakse ühe juhtimise alla, nagu kirjutas teisipäevane Lääne Elu? Haapsalu linnapea Urmas Sukles raiub, et midagi sellist pole linnal plaanis olnud ja ajaleht on selle välja mõelnud. Kui üks lapsevanem küsis Põllult otse, kas juhatajatega jääb nii, nagu Lääne Elu kirjutas, vastas aselinnapea Põld küsimusele küsimusega: „Kas tahate öelda, et Lääne Elu räägib tõtt?”

See ei takistanud Põllul jagada segast seletust, et mitmes omavalitsuses on lasteaedade juhtimine ühe inimese kätte koondatud ja et kui tahame, võime selle plaaniga tulla märtsis volikogu ette. Selle jutu peale ütleb Sukles, et see on väga vähe tõenäoline.

Kulla linnajuhid, ärge hämage! Kui arutate, siis rääkige, mis on ühe või teise plaani head ja halvad küljed. See ei ole mingi häbiasi. Kõik siin linnas elavad inimesed ei ole idioodid.

Karilaid oli teisipäeval rahul. Tema meelest on nüüd kõik hästi: kodurahu on taastatud, asi paraneb, Täht on oma vigadest aru saanud. Kas Karilaid ise ka usub, et linlased seda juttu usuvad? Muuseas, tuntud lastelauluke lõpeb sõnadega: „Vana karu lõi trummi, lõi trummi lõhki – sai vaevast lahti!”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mina
9 aastat tagasi

Anna oma hääl LV lolluste vastu – http://petitsioon.ee/eiuhistoitlustamisele

abc
9 aastat tagasi

nõus. ehtne tsirkus maksumaksja rahade eest. paljudel inimestel küll rahu majas ei ole,pigem oli murdumine. karilaid viimane lootus,nüüd see kadus. ei tea kellele seda tähe nõustamist vaja. palk jäi niikuinii samaks,siis võib koristaja ka olla. täielik supp,mis lõpeb varsti sellega,et volikogu esimees hakkab läbi meedia lisaks tähele ka põldu kangutama. mõlemad mammid hoiavad hammaste ning küüntega oma uhkest kohast kinni. ei taha cv-d ära rikkuda.

Lugenu
9 aastat tagasi

Populaarne praktika meie riigis: Kokkulepe!
Täht saab pensionini(mõned kuud) nõuniku koha, “tähe sita-silujad” saavad patukahetsuse-preemiareisi nutumüüri äärde, LV luukered jäävad kappi ja linnapea võimaluse märtsivalimistel osaleda. Püksilasknud Karilaid saab raudteed taastada. Kodurahu taastatud!