Lääne Elu paberleht neljapäeval, 6. novembril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Le 20141106

Salajõe elanikud pelgavad uut turbakaevandust

Niibi raba uue turbakaevanduse keskkonnamõju hindamise aruande avalik arutelu lõppes Salajõe elanike ettepanekuga saata aruanne lisaekspertiisi, sest on kahtlusi, et uuringud pole piisavad.

Keskkonnaamet kaalus võimalust saata keskkonnamõju hindamise aruanne ekspertiisi ja küsida sõltumatut arvamust, kas uuringud on kallutamata ja piisavad. Keskkonnaameti keskkonnakorralduse spetsialist Kai Vahtra ütles eile Lääne Elule, et lisaekspertiisi ei tellita. Uue kaevandusloa andmisega keskkonnaamet esialgu samuti ei kiirusta.

Lääne-Nigula vallas asuva Salajõe, Vedra, Mõisaküla ja Ingküla elanike kaevuvesi hakaks kehvenema kümmekond aastat tagasi, mil avati uus turbatootmisala Tui rabas. Rikutud on kümmekond kaevu. Nüüd kardavad Salajõe elanikud, et uus kaevandus võib asja veel hullemaks muuta. Seni tehtud uuringud aga ei näita, et turbakaevandamine oleks kaevuvett rikkunud.

Ridalas tuli poiss kooli noa ja mängupüstoliga

Kolmapäeva ennelõunal viis politsei Ridala kooli,st kaasa 16-aastase noormehe, kellel oli kaasas püstoli moodi ese ja nuga. Kinnitamata andmetel kutsus politsei välja üks koolikaaslane, kes poisi kotis neid esemeid märkas. Hiljem olevat selgunud, et poiss oli eelmisel päeval samast püstolist tüdrukuid tulistanud.

Koolikaaslase kirjelduse kohaselt oli noormees sõprade seas pigem liidripositsioonil, kuid kolmapäeval olnud imelikult vaikne, ega rääkinud  kellegagi.

Läki Tantsule! tähistab kontserdiga 5. sünnipäeva

Noorte rahvatantsurühm Läki Tantsule!, kus Ulrika Graubergi ja Malle Õiglase käe all tantsib juba ligi kuuskümmend Läänemaa noort, annab 5. sünnipäeva puhul reedel kontserdi "See ei ole tilulilu!"

Praegused tantsijad tunnistavad, et lisaks tantsupidudele, reisidele ja muudele esinemistele, käivad nad kord nädalas rahvatantsu tantsimas selle seletamatu „miski” pärast, mis tantsurühmas valitseb. Juhendaja Ulrika Graubergi sõnul on rahvatants noorte seas populaarne üle kogu Eesti ja teismelisi pole sugugi keerukam juhendada kui algklassilapsi või täiskasvanuid. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments