Haapsalu lasteaiad ja Nikolai kool saavad elektroonilise valve

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

vikerkaare lasteaed (1)

Vikerkaare lasteaias suvel alanud remont käib edasi ka praegu. Foto: Arvo Tarmula.

Haapsalu linna lasteaiad ja Nikolai kool saavad elektroonilised valveseadmed, mis tähendab küll rahalist kokkuhoidu, kuid osa töötajaid tuleb koondada.

Haapsalu aselinnapea Liina Põld ütles reedel volikogus, et iga lasteaed otsustab ise, kuidas pärast elektroonilise valve sisseadmist töökohtadega jääb.

„Koondamisi tuleb, aga mitte hullusti,“ ütles Põld.

Aselinnapea Peeter Vikmani sõnul saaks iga lasteaed suurendada oma palgafondi umbes 10 000 euro võrra aastas.

Elektroonilised valveseadmed hangib linn konkursi korras. Hanketingimuste kohaselt peab pakkumus sisaldama seadmete maksumust, paigaldust ja valveteenust. Linnavalitsus eeldab, et see võiks kolme aasta peale, 2015-2017, kokku maksta 27 000 eurot.

Elektroonilise valve saavad lasteaed Pääsupesa, Päikesejänku, Tõruke, Tareke ja Vikerkaar ning Nikolai kool.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tõsi ta on
9 aastat tagasi

et meie väikelinnas 1-2 aselinnapea kohta ära koondada ei kõlaks hullusti aga kokkuhoid tuleks sealt tõsiselt hull

Rahu
9 aastat tagasi
Reply to  tõsi ta on

Mõtle enne, kui midagi välja ütled. Kui koondada 1-2 aselinnapea kohta, siis peab ju linnapea ka tööle hakkama, aga seda ta ju ei taha…

Pakun
9 aastat tagasi

USS võidab pakkumise.

mõistlik
9 aastat tagasi

esiteks: kaasaegne (paneb imestama, et juba varem pole seda ära tehtud!)
teiseks: turvafirmad on saanud ka vastava väljaõppe (kui paljud majahoidjad, remondimehed reaalselt oskavad/suudavad sissemurdjatele vastu hakata?)

miks
9 aastat tagasi

Kui Tallinn püüab tekitada juurde sotsiaalseid töökohti, siis Haapsalus linnavalitsus otsib rohkem neid võimalusi kuidas inimesi koondada. Linnapea muudkui laiab, et omavalitsustel pole võimalusi tekitada uusi töökohti. Loomulikult ei ole, kui seesugust tahetki ei ole hoida olemasolevaid. Mõistust on vaja…

?
9 aastat tagasi

Või koondamisi ei tulegi hullusti,hea lohutus ju. Mitte hullusti kelle jaoks siis, vähe veel neid koondatuid Läänemaal. Iga koondatud koht on koondatu jaoks siin maakonnas hull.Ma koondaks sinu ka Põld ära,tuleks linnale veelgi suurem kokkuhoid!

Täpsi
9 aastat tagasi

Ja kokkuhoidu tuleb veel, kui öösiti lasteaedades tuled kustutada. Praegu istub valvur toas ja tuled põlevad ümber maja ja maja sees.