Haapsalu volikogu esimees nõuab linnavalitsuselt personalireformi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo TarmulaHaapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid saatis Haapsalu aselinnapeale Liina Põllule avaliku kirja, milles ta nõuab linnavalitsuses personalireformi ning seda, et Liina Põld moodustaks enda ümber tõhusama meeskonna.

„Kahjuks aga tuleb minuni liiga palju kriitikat haridusosakonna juhi Mari-Epp Tähe suhtes. Etteheited on tema suhtlemisstiilile, liigsele bürokraatlikkusele ning probleemidele leitakse lahendus liiga aeglaselt. Haapsalu linna vajab aga rohkem entusiastlikku suhtumist, kaasaegsemat ja avatumat mõtlemist. Lastevanemate kriitika meie haridusosakonna suunal on õigustatud,“ kirjutab Karilaid avalikus kirjas. „Korduvad signaalid olukorda muuta pole tulemust andnud.“

Volikogu esimees kirjutas Liina Põllule, et Haapsalu linn ei vaja osakonda kui struktuuriüksust. „Seega palun viige läbi personalireform ja moodustage enda ümber tõhusam meeskond. Palun viige need sammud läbi lähima kuu jooksul,“ lõpetas Karilaid.

Liina Põld ütles Lääne Elule, et ta süveneb volikogu esimehe saadetud kirja. „Hoobilt ei ütle ma veel midagi,“ lausus Põld ja lisas, et ta vajab kirjas toodud etteheidete tagamaadesse süvenemiseks aega.

„Ma kindlasti tegelen asjaga, [Jaanus Karilaiu] pöördumine on oluline. Nii nagu kirjas nõuti, teen kuu aja jooksul otsuse,“ ütles volikogu esimehelt avaliku kirja saanud aselinnapea Liina Põld.

Mari-Epp Tähega ei õnnestunud Lääne Elul kommentaari saamiseks ühendust saada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
28 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aselinnapea vastab volikogu esimehe kirjale avalikul koosolekul | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] Haapsalu volikogu esimees nõuab linnavalitsuselt personalireformi […]

linnakodanik
9 aastat tagasi

Milles siis Tähte süüdistatakse,kuidas sai ta nii palju aastaid selles ametis olla,kuidas nüüd äkki ei kõlba kuhugi,arvan,et Liina Põld on ise vale koha peal,pole tal ju mingeid kogemusi ega oskusi,aga noh kui Karilaid ise selle valiku tegi ei saa ta ka Põldu süüdistada,arvan mina.

lp. Andres 20.57,saa
9 aastat tagasi

…terveks! Kas sa ise ka aru said,et peale sõimamise sa muud ei mõista ?? Ja keda huvitab mingi keski karilaiu kiri meedias ??

Kukk
9 aastat tagasi

Kas seal linnavalitsuse kodanikud siis ise ei tea kes-kes on? Kapist välja ja koju.

luik
9 aastat tagasi

Ärge ajage punti laiali.

nõus
9 aastat tagasi

karilaiuga nõus. proua Tähe suhtlemisviis on jube, nagu tank, mis sõidab inimestest üle.

huvitav
9 aastat tagasi

ega mingit erilist reformi kindlasti oodata ei maksa, kui, siis tõstetakse mõni inimene olemasolevalt kohalt ümber ja kogu lugu.Oleks vaja inimesi, kes natuke maailma laiemalt näevad ja oskavad mingeid uusi arenguid kaasa tuua, mitte sama “malemäng” mis koguaeg.

selge
9 aastat tagasi

Personali poliitikat linnavalitsuses kujundab ikkagi linnapea, ja sealt tulnuks alustada. Tark inimene tüli majast välja ei vii. Volikogu esimehe poolt väga asajatundmatu ja küüniline käitumine. Siin on volikogul mõtlemise koht!

paksuke
9 aastat tagasi

Miks hakatakse noorele inimesele auku kaevama. Kus viga näed laita, seal tule ja aita hea sõnaga.Kahju, et juhtivatel ametnikel ei jätku viisakust erimeelsusi oma seinte vahel ära korraldada.

kodanik
9 aastat tagasi

Pakun lihtsa valiku, milleks linnale kolm aselinnapead,põld saab hariduses spetsialisti koha,600 burto palgaks,selle palganumbri ta ise ka heaks kiitnud ning võib olla ka spetsialisti ametikohal paistavad ta uued ja kaasaegsed mõtteviisid rohkem silma kui seda siiani aselinnapea kohal. Lõpp hea,kõik hea ja linnale ka paras rahaline kokkuhoid.

kiur
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

täpselt,ja õiglane,no ei ole midagi targemat kellegil lisada,aga ootame,äkki HAAPSALANE kukub hädaldama jälle et vähemusi diskrimineeeeeeeeeeeeeeritakse,kahjuks seadus selline,et ma ei saa siia kirja panna KES ta on,aga ta ei asu enam ammu haapsalus,kapist tuli välja ja kohe pidi udu tõmbama,teadagi MIKS