Vormsi saab politsei ja pääste ühishoone

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vormsi komandoPolitsei- ja piirivalveameti ning päästeameti ühishoone Vormsis. Foto: repro projektist

Vormsi saar saab politsei- ja piirivalveameti ning päästeameti ühishoone, mis valmib tuleva aasta kevadel.

Hullo külla Pritsu kinnistule ehitatav operatiivteenistuste ühishoone koosneb põhimahus ühekorruselisest hoonest, kuhu on tulevad politsei- ja piirivalveameti ning päästeameti töö- ja olmeruumid, garaaž kolmele päästeautole, voolikute kuivatamise torn ning arestikamber, teatas BNS-ile Riigi Kinnisvara AS-i pressiesindaja. Hoones on pinda 460 ruutmeetrit.

Ehitus läheb maksma 640 837 eurot, millele lisandub käibemaks.

Siseminister Hanno Pevkur asetab reedel hoonele nurgakivi.

"Suuruselt neljas Eesti saar on koduks ligi 400 inimesele ning suviti sihtkohaks paljudele turistidele, seepärast ei saa pääste- ja politseiteenuse vajadust Vormsil kuidagi alahinnata. Vormsil tegutsevad päästjad ja politseinikud vajavad tööks ning tehnika ja varustuse hoolduseks korralikke ruume ning juba järgmisel suvel tasub kõigil Vormsi külalistel uut hoonet vaatama minna," sõnas Pevkur.

Järgmisel aastal algab ehitus Pärnus, kus valmib politsei- ja piirivalveameti, päästeameti, häirekeskuse, kaitsepolitseiameti ning siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse Lääne piirkonna regionaalseid üksusi majutav siseturvalisuse ühishoone.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments