Aasta õppija eripreemia sai läänlane Kalle-Kusta Tõnisma

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Täiskasvanud õppija nädala avaüritusel Haapsalus tunnustas Haridus- ja Teadusministeerium aasta õppijat, koolitajat, koolitussõbralikku organisatsiooni ning omavalitsust. 

Aasta õppijaks nimetati ettevõtja Airika Rahuoja, aasta koolitajaks tituleeriti OÜ Vestifex juhatuse liige Jelena Lohmatova, aasta koolitussõbraliku organisatsiooni nimetuse pälvis *Enics Eesti AS ja aasta koolitussõbralikuks omavalitsuseks sai Jõelähtme vald Harjumaalt.

Aasta õppija 2014 Airika Rahuoja on Vajo Farm OÜ juhatuse liige. Rahuoja on pere ja töö kõrvalt omandanud lisaks keskharidusele Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis kutsehariduse ning käesoleval aastal lõpetas ta ka Eesti maaülikooli.

Aasta õppija eripreemia määrati Haapsalu Linnamajanduse AS-i hooldustehnikule Kalle-Kusta Tõnismale ja aasta õppija rahva lemmiku tiitel OÜ Viram tislerile Jargo Paiklale.

Aasta koolitaja 2014 Jelena Lohmatova on OÜ Vestifex looja ja juhatuse liige. Ta on õppijaid igakülgselt toetav koolitaja, jälgides nende arengut ning tunnustades iga saavutust. Lohmatova õpetab nii ettevõtlust, raamatupidamist, juhtimist kui ka vene keelt.

Aasta koolitussõbraliku organisatsiooni tiitel anti Enics Eesti AS-ile. Ettevõtte personalipoliitika toetab töötajate osalemist nii kutse- ja kõrgkoolis kui ka koolituskursustel. Samuti võimaldatakse töötajatel tööaega paindlikult kasutades jätkata oma poolelijäänud haridusteed.

Aasta koolitussõbralikud omavalitsuses – Jõelähtme vallas – on aktiivne seltsi- ja kultuurielu. Valla elanikele pakutakse tervistedendavaid tegevusi, käsitöö- ja aiakoolitusi, huviringides osalemise võimalusi jms.

Koolitussõbraliku omavalitsuse eripreemia anti Ridala vallale Läänemaal.

Täiskasvanud õppija nädal on saanud traditsiooniliseks üle-eestiliseks täiskasvanuharidust populariseerivaks ja õppimisvõimalusi tutvustavaks ürituseks.

Nädala jooksul on fookuses inimeste elukestev õppimine ja enesetäiendamine kui isiksuse ja ühiskonna arengu põhiline eeldus muutuvas maailmas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments