2

Haapsalu saab aasta jooksul uue tänavavalgustuse

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Käbi tänava valgustus foto urmas lauri (2)Käbi tänav. Fto: Urmas Lauri

Eile kirjutasid Eltel Networks ja aktsiaselts Haapsalu Linnamajandus alla lepingu Haapsallu avaliku tänavavalgustuse renoveerimiseks.

 "Projekteerija annab tööjoonised üle nädala jooksul, siis saab ehitaja töödega pihta hakata," ütles Haapsalu abilinnapea Peeter Vikman eile õhtul vanalinna ettevõtjatega kohtumisel. „Tööde lõpptähtaeg on 31. oktoober 2015.“

Tööd on jagatud kolme etappi. „Alustatakse sealt, kus on palju õhuliine ning kehvem valgustus,“ selgitas Vikman.

"Me saame kõik valgustid välja vahetada, mi smeil oli programmi kirjutatud," lausus Vikman. Järgmisel teisipäeval on keskkonnainvesteeringuite keskuse nõukogu [KIK) istung. “Kui KIKi nõukogu annab loa finantseerida Haapsalu linna tänavavalgustusprojekti kolmandat etappi, siis ei ole seda Austria [projekt sündis koostöös Austriaga, kes ostis Eesti riigilt kasutamata CO2 kvoodiühikuid. Saadud müügi tulu suunab KIK seitsme linna, sh ka Haapsalu tänavavalgustuste renoveerimisse] kooskõlastust vaja oodatagi ning siis on roheline tuli ja saam eedasi minna," ütles Peeter Vikman.

Esimene etapp hõlmab kõige suuremat piirkonda ning selle moodustavad vanade elavhõbedavalgustitega väikesed tänavad Suure trummi taguses elurajoonis;Tamme, Kuuse, Vahtra, Pihlaka ja Sireli kandis; Staadioni ja Õpetaja kandis, vanalinnas Wiedemanni, Suur–Mere ja Rüütli kandis; Vaba ja Mihkli piirkond, Kalda ja Posti tänava vaheline ala jne.

Teine piirkond, milleks peaks raha peaaegu jätkuma, on jalgtee üle Jaama oja Paraleppa, osa Kiltsi teest, Õhtu–Kalda kant Suur–Lossi, Lembitu, Suur–Liiva jt tänavatega; Sadama ja Vee tänav jne.

Kolmas osa on Posti, Kalda, Lahe ja Jaama tänav ning Tallinna maantee. Need on kohad, kus on üsna uued lambid, aga siiski vanemad kui viis aastat. Kuigi näiteks Karja tänaval on suhteliselt uued valgustid, lähevad ka need väljavahetamisele. Kolmas piirkond on pindalalt ja ka summalt kõige väiksem.

Eltel annab väljavahetatavad valgustipostid ja lambid annab üle linnamajandusettevõttele. „Nii saame tänavaile, kus praegu valgustust pole, selle ehitada,“ lausus Vikman. "Aida tänaval näiteks pole, Vaba tänava merepoolses otsas ja  Vestmeri tänaval, neid tänavavalguseta jupikesi on ikka palju."

Et abiprogrammi tingimused ei luba paigaldada uusi valgusteid eramaale, jäävad korteriühistute valgustid sellest tööst välja.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
trackback
Haapsalu tänavavalgustuse uuendamine algab esmaspäeval | Lääne Elu

[…] Parbus märkis, et linna tänavavalgustus saab uuendatud 2015 a sügiseks. […]

Fred
Fred

Kuidas Kastani tänavaga lood on?

wpDiscuz