0

Eesti taastab Obama visiidi tõttu piirikontrolli

Avatar

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Seoses Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama visiidiga 3. septembril taastab Eesti ajutiselt piirikontrolli sisepiiril.

31. augustist 3. septembrini tuleb reisijatel lennujaamades ning sadamates läbida piirikontroll ning Eesti-Läti maismaapiiri tohib ületada ainult läbi ajutiste piiripunktide.

Ajutine piirikontroll hakkab kehtima pühapäeval, 31. augustil kell 14 ja kestab kuni Ameerika Ühendriikide presidendi visiidi lõpuni kolmapäeva, 3. septembri õhtul. Sel ajavahemikul tuleb lennujaamades ja sadamates läbida passikontroll ka Euroopa Liidu piires reisijatel, seda üldjuhul ainult Eestisse siseneval suuna.

„Piirikontrolli taastamine reisijale suuri muutusi ei tähenda, kuid soovitame varuda igaks juhuks tavalisest rohkem aega,“ ütles Põhja prefekt Kristian Jaani. „Eeskätt tuleks viivitusteks valmis olla reisilaevaga Eestisse tulles, kuna sadamas võib tekkida järjekordi.“

Jaani sõnul tuleks kõigil reisijatel veenduda, et kaasas on kehtiv pass või ID-kaart, autoga reisides ka sõiduki dokumendid.

Eesti-Läti maismaapiirile valmistab politsei- ja piirivalveamet ajutise piirikontrolli ajaks ette kümme ööpäevaringselt töötavat piiripunkti, neist kolm Valgas. Eesti ja Läti vahel sõitvate reisirongide kontroll toimub vagunites ja perroonil.

31. augustil – 3. septembril töötavad ajutised piiripunktid Eesti-Läti piiril:
Ikla piiripunkt Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel Pärnumaal
Vana-Ikla piiripunkt Rannametsa-Ikla maanteel Pärnumaal
Mõisaküla piiripunkt Mõisaküla teel Viljandimaal
Lilli piiripunkt Karksi-Nuia-Lilli maanteel Viljandimaal
Holdre piiripunkt Holdre külas Valgamaal
Vastse-Roosa piiripunkt Mõniste-Ape maanteel Võrumaal
Murati piiripunkt Riia-Pihkva maanteel Võrumaal
Piiripunktid Raja ja Sepa tänaval ning Valga-Uulu maanteel Valgas

Seni on Eesti pärast Schengeni viisaruumiga ühinemist taastanud piirikontrolli ühel korral, 2010. aasta kevadel Tallinnas toimunud NATO välisministrite kohtumise ajaks. Eesti ühines Schengeni viisaruumiga 2007. aastal.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz