PKC juht: Keilas on oskusteave

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

PKC Eesti Haapsalu tehas. Urmas Lauri

PKC Haapsalu tehas. Foto: Urmas Lauri.

Helsingi börsil noteeritud juhtmeköidiste tootja PKC tegevjuhi Matti Hyytiäineni sõnul eelistas ettevõte koondada Euroopa ja Ameerika uute toodete arendamise Keilas asuvasse tehasesse, sest sinna on koondunud grupi oskusteave, samal ajal kui Haapsalus oli vaid tootmisüksus.

„Keila on olnud pikka aega meie grupi oskusteabekeskus, sinna on koondunud meie insenerikompetents,” ütles Hyytiäinen. „Näiteks on inimesed Keilas käinud meie Serbia tehast käivitamas ja seal uusi tooteid lansseerimas.”

Sestap polnud Hyytiäineni sõnul küsimustki, kumb tehas alles jääb, kas Keila või Haapsalu, kui sai selgeks, et grupis tuleb teha ümberkorraldusi.
„Valmistume uueks olukorraks, mis võib teoks saada mõne aasta pärast,” rääkis Hyytiäinen.

Nimelt on kaks PKC suurklienti veoautotootjad Scania ja MAN. Saksa autotootja Volkswagen, kellest sai selle sajandi alguses Scania suurosanik, on viimastel aastatel üle võtnud ka MANi.

„On tõenäoline, et Volkswagen teeb veoautotootmisega sama mis sõiduautotootmisega –standardiseerib eri markide osad. Kui praegu on Scanial oma juhtmeköidised ja MANil omad, siis tulevikus on neil ilmselt ühesugused köidised,” rääkis Hyytiäinen.

„Seega valmistume praegu tulevikuks, kus meil tuleb teha vähem variante tooteid, aga suuremas koguses.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Auli
9 aastat tagasi

Vähemalt mina jään oma töökohas alles ja tunnen kerget rahuldust, kui saan neist totudest eemale.

vax
9 aastat tagasi

Söö vähem seeni. PKC-st on saanud täielik orjalaager, kus töötavad need, kellel mujale minna ei ole.

Teadja
9 aastat tagasi

Keila on olnud pikka aega meie grupi oskusteabekeskus, sinna on koondunud meie insenerikompetents,”
Eks ta oli jah, aga nüüd on naljanumber

k.all
9 aastat tagasi

samas, kui riigil oleks teistsugune regionaalpoliitika siis äkki oleks firmale odavam olnud liigutada oma mõnda ajudega inimest kui siit 300 kukele saata. Äkki oleks mikrobussiga hakkama saanud?

Jaan
9 aastat tagasi

Seda üleviimist valmistati juba pikemalt ette.Töölepingud olid iga 6 kuu tagant ja uusi töölisi ei võetud ,kuigi oli koguaeg kuulutused ,et vajatakse töölisi.Isiklikult kanditeerisin ja tean ka veel kolme inimest kellele isegi ei vastatud.See oligi tehtud selleks ,et põhjendada ,et ei ole tööjõudu.