Swedbankist saab taotleda õppelaenu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Swedbanki meeleavaldus (31)Foto: Merilin Kaustel-Lehemets

Swedbanki internetipangas ja pangakontorites üle Eesti saab esitada õppelaenu taotlusi. Kui tasuta kõrgharidus võimaldab kõigil soovijatel teadmisi omandada, siis õppelaen võib olla abiks õpingute ajal vajalike ostude sooritamiseks või elamiskulude katmiseks.

„Tasuta kõrgharidus on kahtlemata positiivne, sest muuhulgas eeldab see õppuritelt varasemast oluliselt suuremat pühendumist. Õppelaen on üks võimalus õpingute ajal rahaliselt iseseisvalt toime tulla ilma põhikohaga tööl käimata ning seeläbi saab üliõpilane keskenduda kõige olulisemale – teadmiste omandamisele,“ ütles Swedbanki jaepanganduse juht Ulla Ilisson. Ta lisas, et riiklikult tagatud õppelaenu võtmine peab ikkagi olema hoolikalt läbi mõeldud, sest tegu on finantskohustusega, mis tuleb hiljem tagasi maksta.

2014/2015. aastal on õppelaenu maksimaalmäär 960 eurot laenusaaja kohta, kelle õpingute kestus õppekava järgi on kuus kuni kaheksa kalendrikuud ning 1920 eurot laenusaaja kohta, kelle õpingute kestus õppekava järgi on üheksa kalendrikuud või enam. Ka algaval õppeaastal saavad üliõpilased taotleda õppelaenu osade kaupa, intressimäär on 5% aastas ja lepingu sõlmimine tasuta.

Õppelaenu saamiseks on vajalik kahe eraisiku käendus või Eestis asuv kinnisvara. Käenduslepinguid on võimalik vormistada ka internetipangas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments