Siseministeerium eraldab Vormsi vabatahtliku merepäästeüksuse arendamiseks 124 000 eurot

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Siseminister Hanno Pevkur kinnitas väikesaarte programmi 2014. aasta tegevuskava, millega toetatakse väikesaarte elanikele osutatavate esmatähtsate teenuste kättesaadavust ja kvaliteeti suurendavaid projekte 748 700 euroga. Toetust saab kümme erinevat projekti, Vormsi merepäästjaoid toetatakse 124 380 euroga.

„Tänavu paistavad silma projektid, mis aitavad selgelt kaasa väikesaarte siseturvalisuse ja merepäästevõimekuse tõstmisele,“ märkis minister.

Siseministri heakskiidetud eeltaotluste loetelus on Piirissaare päästedepoo rajamine ja varustamine (taotlejaks MTÜ Piirissaare Vabatahtlik Tuletõrje Selts), Abruka merepäästeüksuse arendamine (MTÜ Saaremaa Vabatahtlik Merepääste Selts), Pranglile merepääste aluse soetamine (MTÜ Prangli Saarte Selts) ja Vormsi vabatahtliku merepäästeüksuse arendamine (MTÜ Vormsi Merepääste Selts).

Vormsi merepäästeselts saab toetust 124 380 eurot, seltsi omafinantseeringu määr on 15 protsenti. „EAS ootab mereopäästeseltsilt lõplikku taotlust 30. aprilliks 2015,“ selgitas siseministeeriumi pressinõunik Merje Pors.

„Hea meel on näha vabatahtlike päästjate aktiivsust – nad on kutseliste päästjate kõrval olulisteks partneriteks ja annavad suure panuse kogukonna turvalisuse loomisel,“ lisas minister.

Väikesaarte programmi kohaselt on esmatähtsad teenused mandri- ja saarevahelised transpordiühendused, hoolekande- ja tervishoiuteenused, esmatarbevahendite, toidu, elektri, joogivee, kanalisatsiooni ja kütuse kättesaadavus, jäätmemajandus, juurdepääs alg- ja põhiharidusele, päästeteenused ning sideteenused.

Väikesaarte programmi piirkonda kuuluvad tänavu Naissaar, Prangli, Aegna, Väike-Pakri, Osmussaar, Vormsi, Kihnu, Manilaid, Abruka, Kesselaid, Vilsandi, Ruhnu ja Piirissaar.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tublid poisid
9 aastat tagasi

väga hea uudis, hoiame kõigile merepäästjatele pöialt ja soovime edu!

aeg
9 aastat tagasi

on ka vabatahtliku siseministeeriumi arendamisks