18

Läänlane Aleksander Kaasik käis autoga Krimmis

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Aleksander KaasikEestlane Aleksander Kaasik (pildil)  käis autoga Krimmis ära, et oma silmaga näha, mis selles Venemaa poolt annekteeritud piirkonnas on toimunud, vahendas ERRi uudisteportaal.

Kaasik rääkis ETV saates "Ringvaade", et ta sõitis oma Ladaga Krimmi Venemaa kaudu, kuna see teekond on odavam kui minna Poola kaudu. Ukrainas pidavat olema kütus juba sama kallis kui Eestis.

Teekond oli 2000 kilomeerit pikk ja Kertši väina juures tuli 15 tundi oodata praamijärjekorras. Kaasiku sõnul on Krimmi tunglejaid väga palju. 

"Tundes seda rahvast ja meelsust, ma ei uskunud seda okupatsiooniasja," teatas ta. Kaasiku sõnul Krimmis enam Ukraina hõngu tunda ei ole. Annekteeritud piirkonnas kehtib nüüd Vene rubla ja kohalikud elanikud on Kaasiku sõnul uue korraga "väga rahul, sest pension ja palk tõusid".

Ida-Ukraina sündmustesse suhtuvad Krimmi elanikud Kaasiku sõnul hämminguga. Krimlaste arvates peaks olema esikohal enesemääratlemise õigus, mitte Ukraina riiklik terviklikkus, märkis saatekülaline.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
kust see
kust see

Raha nüüd tulema hakkab. Kui enne ei suutnud majandada grimm end, siis see ühekordne pensioni ja palga kunstlik tõstmine ei paranda ju iseenesest midagi majanduses. Pealegi import kaob, pole nagu midagi osta peale kohaliku kauba. Arusaamatu aga ei pruugi olla objektiivne arusaam.

Luule Kiipli
Luule Kiipli

Krimmis elab palju vene rahvusest inimesi ja Ukraina elu oli väga vaene. Kui palka ja pensioni tõsteti, siis lihtne inimene, venelane, muidugi pooldab vene võimu.

achtung
achtung

niiet juba lääneJeestlased õigustavad vene madruste invasiooni, neil ka näe süvasadam, kuhu Mistrale parkida ja gaasitoru valvata

kodanikule
kodanikule

Kes oled sina, et arvustad härra Kaasiku tarkust? Kas sul on tema saavutustele midagi samaväärset vastu panna? Kui on, siis lao lagedale!

kunn
kunn

Vana muidugi nõukaaegne mees ja igatseb kindlasti Nõukogude Liitu taga. Pensionid on seal küll tõusnud, palgad enamasti mitte. Hinnad on tõusnud 2 korda, läänest pärit autodele kehtestatakse venemaa tollimaks, mehed peavad minema vene sõjaväkke jne.

Martti
Martti

Mida .unni.Hinnad tõusnud 2 korda Ukrainas mitte Venemaal(kuula saadet ka).See et väljast tulevale kaubale on tollimaks hea OMA riigi kodanikele/tootjatele kuna kaitstakse oma tootjaid.Mis koolis sa õppinud oled et sa nii loll oled.Venemaalt on meil palju õppida näiteks mees või naine kes on alimendid võlgu ei saa välismaale sõita enne kui on alimendid ära maksnud.See ju täitsa normaalne tegelikult.Mis meil toimub selles vallas?Tahetakse peded ja lesbid paari panna ja unustatakse üksik emad/isad.Sellised Rõivastatud Mantlid Ansipitega meil eesotsas on ja ajakirjandus laseb neil tegutseda.

kunn
kunn

õpi normaalset kirjutama. Süda läheb pahaks sellist hülgemöla lugeda. Sa oled vist Koluverest saadud haridusega.

juss
juss

Mailis Repsile tehti ka tünga…..

Neo
Neo

Rääkis mida nägi ja kuulis….kes ei usu võimalik kohale kihutada, mis see 2000 kilti sõita….

me
me

vaatame rahulikult pealt kuidas kommunistid EW narva taguse ja petserimaa ära kingivad vankadele

Martti
Martti

Hiljaks oled jäänud oma ekspert arvamusega Ansip(endine kommunist)saatis oma etturi Paeti Venemaale ja andis osa Eestist ära kus kurat sa siis olid ???
Ansipist:Aastast 1985 oli ta palgaline parteifunktsionäär. Ta asus tööle EKP Tartu Rajoonikomitee tööstus- ja transpordiosakonna instruktorina. Samuti oli ta kultuuritöötajate ametiühingu Tartu rajoonikomitee esimehe asetäitja, Karskusühingu EKP Tartu Rajoonikomitee algorganisatsiooni esimees ja Tartu rajooni seltsimehelike kohtute ühiskondliku nõukogu liige. Aastatel 1987–1989 oli ta EKP Tartu Rajoonikomitee organiseerimisosakonna juhataja.

25. novembril 1988 toimus EKP Tartu rajooni kommunistide konverents, kus ta valiti rajoonikomitee liikmeks. Samal päeval toimus rajoonikomitee pleenum, kus oli esitatud tema kandidatuur rajoonikomitee II sekretäri (ideoloogiasekretäri) ametikohale

kodanik
kodanik

Kiitis ju Krimmi võtmise otsselt heaks. Peaasi, et rahvas rahul on, oli tema peamine väide. Ülearu tark pole see mees kunagi olnud. Kui mingi hetkel peaks Narva hakkama “enesemääramise” ja “rahva rahuloluga” teglema, saaks sinna selle tubli putinisti kohe ametisse määrata…

kodanikule
kodanikule

Sa, kodanik, käi ise sama tee läbi ja lõpeta mehe putinistiks nimetamine.

teine kodanik
teine kodanik

no käin läbi ja mis siis, kas hakkame Narvat Venemaale loovutama?

Martti
Martti

Käi siis läbi mida plõksida.Siiamaani käid vist reedeti peale palgapäeva ainult pubis ja oled kõva mees,kindlasti sõbrad austavad jne.Kui sa vanemaid inimesi austada ei oska siis võid endale Statoilist stardika tellida ja YouTube enekast video üles panna.Huvitav kui palju lolle siin Eestis veel on.

sama mõte
sama mõte

Õigustatud nähvamine sul.

Nimi
Nimi

Suhteliselt venemeelne tundus see vana härra.

nimele
nimele

Millest selline järeldus? Mees käis kohapeal ja räägib olukorrast arvata võib, et õigete nimedega. Venemaa oskab näitemängu korraldada ja selleks on tal väga palju võimalusi.

wpDiscuz