Lääne-Nigulas võisteldakse meestekandmises

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Vana-aja jumalateenistus Lääne-Nigulas (58)

Külade päeva peetakse Lääne-Nigula kiriku parklas. Foto: Urmas Lauri

Sel laupäeval peetakse Lääne-Nigula külade päeva, kus võisteldakse mitmes lõbusas sportmängus nagu tuletõrjevoolikutel suustamine, mehekandmine ja õlle joomine anumast, mille külge on kinnitatud 24 kg sangpomm.

„Võistleme pilamängudes, mitte korv- või jalgpallis,” ütles ürituse korraldaja Tiit Loorits. Looritsa sõnul on külade päeva läbivaks stiiliks karneval.

„Meil on igal aastal olnud eri stiil, kuid tänavu valisime selleks karnevali, et inimesed saaksid vabalt otsustada, kelleks nad riietuda tahavad,” lausus Loorits. Küla, mis osutub võistluste üldarvestuses võitjaks, korraldab järgmisel aastal peetavad külade päevad.

Nigula küla korraldas seda viimati üle-eelmisel aastal. „Siis oli meil kolhoosi-teemaline päev, sest siin oli omal ajal ENSV ainus näidiskolhoos Sõprus,” ütles Loorits.

Kuulata saab ka muusikat. Kohapeale on tellitud kahemehebänd Parvepoisid. Üritusel korraldatakse ka väike kirbuturg, kus võivad soovijad müüa igasugust kraami. „Praegu on müügisoovist teada andnud umbes kümme müüjat. Juttu on olnud nii ökosuupistetest kui ka riietest. Mina toon näiteks oma vana trükimasina,” selgitas Loorits.

Kõigi osalejate vahel loositakse välja perepilet Tallinna loomaaeda. Lääne-Nigula vallas peetakse külade päeva esimest korda, kuid Taebla vallas korraldati seda varem juba kaheksal korral.

Kui palju võiks inimesi kohale tulla, ei osanud Loorits ennustada. „Kõik oleneb ilmast ja sellest, millised teised üritused samal ajal toimuvad.

Lääne-Nigula kiriku parklas peetav Lääne-Nigula külade päev algab 26. juulil kell 12.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Jäme+Jõusaalist
9 aastat tagasi

rinnalt surumist ka Tiiduga teeme?