Haapsalu politseijuht Margus Kaldma: oleme koos korraldajatega Airport Jamiks valmis

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

airport jamEile käis Kiltsi lennuväljal heinategu. Foto: Arvo Tarmula

Eeloleval nädalavahetusel, 25.–27. juulil toimub Läänemaal Ridala vallas Kiltsi lennuväljal klubimuusika festival Airport Jam. Korraldajad on kehtestanud ürituse sisekorraeeskirja ning politseigi on ürituseks valmistunud.

Tavapärane on, et suurürituste ajal on politsei oma töö planeerinud selliselt, et meid oleks tööl rohkem kui argipäeviti. Põhitähelepanu pöörame avaliku korra ja liiklusturvalisuse tagamisele. Nii korraldajate kui ka politsei soovivad, et festival mööduks ebameeldivate vahejuhtumiteta. Festivali õnnestumisele saab aga eelkõige kaasa aidata igaüks, käitudes õiguskuulekalt ning olles lugupidav ja hooliv kaasinimeste suhtes.

Muusikaürituse eel tuletab politsei kõigile meelde, et festivali ajal ja -kohas kehtivad kõik õiguskorda kaitsvad seadused. Kõik, kes festivalile tulla plaanivad, peaksid juba eelnevalt tutvuma ürituse sisekorraeeskirjaga, mille on kehtestanud korraldajad ja avaldanud oma kodulehel http://airportjam.com/info/.

Politsei eesmärgiks on eeskätt liiklusõnnetuste ärahoidmine, aga ka muude süütegude ennetamine. Arvestada tuleb sellega, et oleme erinevatel aegadel ja erinevates kohtades kontrollimas sõidukijuhte, et olla veendunud, et autoroolis on vaid kained inimesed. Plaanis on astuda samme ka selleks, et välja selgitada neid, kes on keelatud aineid tarvitanud.

Sõidukitega festivalile saabujatel soovitan varuda aega ja arvestada teele jäävate piirangutega. Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maanteel toimub Jaakna-Palivere teelõigul teeehitus, mistõttu on seal sõidukiirus piiratud. Võimalusel soovitame kasutada Keila-Haapsalu maanteed. Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maantee 76. kilomeetril, Kiltsi lennuvälja piirkonnas, on sõidukite liikumiskiirus piiratud 50le kilomeetrile tunnis. Rohuküla sadamasse sõitjatel ja sealt tulijatel palun arvestada tavapärasest erinevate liiklusoludega.

Selleks, et muusikaüritus mööduks meeldivalt nii seda külastavatele kui ka kohalikele inimestele, meeldetuletuseks väike ABC:

  • juhindu headest tavadest ja kommetest;
  • kohalikud elanikud elavad oma tavapärast elu, seega pea kinni avaliku korra nõuetest;
  • ära jäta endast maha jäätmeid ja prügi;
  • ära sisene võõrale territooriumile;
  • suhtu enda ja teiste varasse heaperemehelikult;
  • veendu, et sõiduki juht oleks kaine;
  • alaealisena ära tarvita tubakatooteid ega alkohoolseid jooke;
  • ära tarvita narkootilisi aineid;
  • metsades on suur tuleoht, mistõttu ära tee lõket mujal, kui selleks ettenähtud kohas, suitsetajatel arvesta, et ka rohu sisse visatud kustutamata suitsukonist võib saada alguse tulekahju;
  • järgi korraldaja kehtestatud nõudeid ja turvatöötaja korraldusi;
  • käitu teiste festivalikülastajate suhtes nii, nagu sa soovid, et nad käituksid sinuga.

Ühtlasi tuletan meelde, et kui vajad politsei abi helistada 110, kiirabi ja päästeteenuse telefon on 112.

Politsei nimel soovin kõigile meeldivat ja turvalist festivalielamust.

Margus Kaldma, Haapsalu politseijaoskonna juht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kunn
9 aastat tagasi

Tuleb jällegi üks lõpus narkopidu.

suvel+tööle+simulaskiga
9 aastat tagasi

Pugeja Ecu on ka valmis tasuta lõunaid pakkuma?

Tont.
9 aastat tagasi

Naera surnux-politsei on valmis! Nagu iga ürituse või püha aegu- algul tehakse puhumiskontroll ja siis on side lõpp….