Laupäeval avatakse Turu saarestikus Arvo Tarmula fotonäitus

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

rannarootsi muuseumi näitus (1)

Näitus Ruhnust Rannarootsi muuseumis. Foto: Arvo Tarmula

Rannarootsi muuseumi esindus ja Lääne Elu piltnik Arvo Tarmula sõitsid täna Soome, kus Turu saarestikus peetakse iga-aastast kultuurinädalat.

Kultuurinädala kulminatsioon on laupäeval Houtskari saarel, kus peetakse laata ja avatakse Tarmula näitus „Päev Ruhnus“.

„See on kultuurinädala üks olulisemaid sündmusi,“ ütles Rannarootsi muuseumi direktor Ülo Kalm näituse kohta.

Kalmu sõnul tuleb tuhande elanikuga saarele laadapäevaks 10 000 inimest. Tullakse müüma ja ostma kõikjalt Turu saarestikust ja isegi Helsingist. Rannarootsi muuseum tutvustab laadal oma tegevust, müüb suveniire ja raamatuid.

Tarmula pildid on üles võetud Ruhnus 2012. aastal, mil Ruhnu uus kirik sai sada aastat vanaks. Mullu oli see näitus Rannarootsi muuseumis ja Ruhnu saarel. Näitus on kuu aega Houtskari saarel ja liigub siis kuuks ajaks järgmisele saarele.

Kultuurinädala eestvedaja on kohalik kultuuriühing, kellega Rannarootsi muuseum teeb teist aastat koostööd. Mullu tutvustas muuseum rannarootsluse ajaloost jutustavat vaipa, muuseumi kuraator ja kuulus paadiehitaja Jorma Frieberg pidas kohalikele paadimeistritele kolmetunnise loengu rannarootsi paadiehitusest.

Alguse sai koostööprojekt Turu muuseumi kaudu, mil käivitus Rannarootsi muuseumi ja Turu saarestiku ühisprojekt „Aiboland – Abuland“, selgitas Kalm.

Läänlaste sõitu toetab Rootsi kultuurifond Soomes.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Galerii: Arvo Tarmula fotonäituse avamine Houtskäris Turu saarestikus | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] Rannarootsi muuseumi esindus ja Lääne Elu piltnik Arvo Tarmula käisid nädalavahetusel Soomes, Turu saarestikus iga-aastasel kultuurinädalal. […]