Läänemaa bussipiletite hinnad ümardatakse ja terves Vormsis hakkab kehtima ühtne piletihind

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Buss nr 2. Foto: Arvo TarmulaFoto: Arvo Tarmula

Alates 1. juulist ümardatakse Lääne maakonna bussiliinide piletihinnad 5 eurosendi täpsusega ja Vormsi valla bussiliinil hakkab kehtima üksikpilet hinnaga 1 euro, teatati Lääne maavalitsusest.

Läänemaal korraldab avalikku bussiliinivedu Lääne maavalitsus ja piletihinnad maakonna avalikel bussiliinidel määrab maavanem oma korraldusega. Vastavalt kehtivale korrale arvutatakse kõikidel maakonnaliinidel piletihinnad ühe valemi alusel: 4 eurosenti iga sõidukilomeetri eest, millele lisandub 32 eurosenti. Erandina on Haapsalu linna ja Ridala valla maakonnaliinidel nr 1, 2 ja 3 kehtestatud üksikpilet hinnaga 70 eurosenti ja kuupilet hinnaga 16 eurot.

Eesmärgiga vähendada bussipiletite müügile kuluvat aega ja tõsta reisijate teenindamise kvaliteeti muudetakse piletimüügi korda, mille alusel ümardatakse alates 1.juulist maakonnaliinidel piletihind 5 eurosendi täpsusega. Üleminek uuele korrale võib võtta aega kuni 10 päeva.

Vormsi saarel on käigus maakonnaliin nr 37 Hullo – Sadam. Tulenevalt Vormsi bussiliini marsruudi eripärast ja eesmärgiga lihtsustada piletimüügi protsessi hakkab alates 1.juulist kehtima maakonnaliinil nr 37 üksikpilet hinnaga 1 eurot. Üksikpileti hinna kujunemise aluseks võeti maakonnaliini Hullo-Sadam 2013.aasta keskmine piletihind. Üksikpileti kehtestamist Vormsi bussiliinil toetas Vormsi vallavalitsus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
correct
9 aastat tagasi
Reply to  Urmas Lauri

Tänud! ::))

kolmas klass
9 aastat tagasi

Nii on kirjas, jah! Naerukoht. Samas kurb, kui paljudele tekitab raskusi aru saada, mis on 0,01 € ja mis on 0,01 eurosenti. Uskumatu tase :::)))

Jänes
9 aastat tagasi

Kas tõesti maksab kilomeeter 0,04 eurosenti? Ehk siis 100 kilomeetrit saab sõita 4 sendi eest? Wouw!