Linnavolikogu lubas haiglatel ühinemisläbirääkimisi alustada

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Haapsalu linnavolikogu lubas Läänemaa haiglal ja Põhja-Eesti regionaalhaiglal alustada liitumisläbirääkimisi. Volikogu otsus oli üksmeelne. Läänlased lähevad läbirääkimistele kümneliikmelise esindusega.

Volikogule tutvustasid plaanitavat liitumist Läänemaa haigla peaarst Tõnis Siir ja PERHi juht Tõnis Allik.

Alliku sõnul aitaks loodav kontsern lahendada ka Läänemaa haigla vananeva arstide kaadri probleemi. Praegu on Läänemaa haigla arstide keskmine vanus 57 aastat.

„Noorte arstide põhiline seisukoht on, et kui nad Tartusse või Tallinna ei saa, lähevad nad pigem Soome,“ ütles Allik  ja lisas, et noortel arstidel pole midagi selle vastu, kui nad töötaksid ühel päeval nädalas väljaspool Tallinna.

Alliku sõnul võiks uues haiglas kasvada eelkõige amublatoorsete teenuste, näiteks neuroloogi vastuvõttude, hulk.

Allik rääkis ühinemiskava tutvustades, et läbirääkimiste delegatsioonid võiksid olla 2-3liikmelised, kuid Haapsalu linnavolikogu soovis läänlastele suuremat esindust. Lisaks Läänemaa haigla nõukogu liikmetele on delegatsioonis ka volikokku kuuluvate parteide esindajad Ingrid Danilov (IRL), Heinar Tuulberg (SDE), Lauri Väli (RE), Heikki Sool (KE). Delegatsiooni kuulub ka Läänemaa omavalitsuste liidu esimees Toomas Schmidt.

Läbirääkimised algavad pärast jaanipäeva ning liitumislepingu allkirjastamiseni loodetakse jõuda oktoobriks.

Fotod: Urmas Lauri

Haapsalu volikogu haiglaistung 013 Haapsalu volikogu haiglaistung 014 Haapsalu volikogu haiglaistung 019 Haapsalu volikogu haiglaistung 027 Haapsalu volikogu haiglaistung 035 Haapsalu volikogu haiglaistung 049

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eksid,sõber, Haapsalu
9 aastat tagasi

….haigla on olemas ning seal on hea personal. Eriti kiirabi oma. Milleks kulutada raha Natole ja ELi ylemakstud ametnikele, kui kohalikud poliitikud vaid lubavad ja tegelikult suletakse haiglaid ? Aga eks valimistel kohtume…

See on
9 aastat tagasi

….vana rebase Vilosiuse ühendamisplaan- kõikidest haiglatest üks suur riigifirma teha. Ning siis ise käskida,milline haigla jääb ja milline muutub hooldekoduks. Ma olen täielikult selle vastu,et Haapsalu haiglal kaob oma asjade üle otsustusõigus.

Olgem ausad,
9 aastat tagasi
Reply to  See on

Haapsalus pole ammu enam haiglat olnud. Haigla silti kandva maja ühes tiivas on vanadekodu ja teises vanuritest meditsiinilise personali päevahoid.

Oskar
9 aastat tagasi

Naljakoht või? Kurat võtaks, mis seltskond on valitud kõnelusläbirääkimistele. Millised on Soola teadmised, või siis ka Tuulberg? Seltsimehed, no ei anna mingisse erakonda kuulumine veel neid teadmisi-oskusi.