0

Jaanilaupäev on jahe ja vihmane

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jaanipäeva ilmKaart: Ilmateenistus

Ilmateenistus prognoosib jaanilaupäevaks jahedat ilma ja vihmasadu ning ka pühadele eelnev nädal tuleb suve haku kohta jahe.

Reede (20. juuni) öösel liigub tsüklon üle Eesti ja jõuab õhtuks Laadoga taha. Sajab vihma, kohati on sadu tugev, päeval on võimalik äike. Keskpäeval loode poolt alates sadu lakkab. Öösel puhub nõrk lõunakaare tuul, kuid koos tsükloni liikumisega pöördub tuul loodesse ja põhja ning tugevneb juba öösel saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s. Sooja on öösel 8..12, päeval 14..18°C.

Laupäeval (21. juunil) eemaldub tsüklon Venemaale, kuid Eesti jääb jätkuvalt nõrgenevasse madalrõhuvööndisse. Öö ja ennelõuna on peamiselt sajuta, pärastlõunal hoovihmavõimalus suureneb 50..70%, kuid sajuhulk on enamasti väike. Puhub mõõdukas lääne- ja loodetuul. Sooja on öösel 5..10, päeval 12..15°C.

Pühapäeval (22. juunil) liigub üle Eesti madalrõhulohk. Ilm on vihmane. Vastu hommikut jõuab sadu saartele, päeval laieneb sajuala üle Eesti. Sajuvõimalus 70..90%. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 3..9, rannikul kohati kuni 12, päeval 11..15°C.

Esmaspäeval (23. juunil) oleme madalrõhuala lõunaservas. Öösel sajab kohati hoovihma, kuid päeval on hoovihmavõimalus üle maa 80-90%. Tänastel andmetel õhtuks sadu saartel lakkab, Mandri-Eestis sajuvõimalus kasvab 50%-lt Edela-Eestis kuni 90% Kirde-Eestis. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 4..10, päeval 11..15°C.

Ka teisipäevaks (24. juuniks) jääme madalrõhuala lõunaserva, kuid hoovihma sajab vaid kohati, sajuvõimalus päeval 30..50%. Puhub nõrk läänekaare tuul. Sooja on öösel 4..10, päeval 13..17°C.

Kolmapäeval (25. juunil) oleme jätkuvalt madalrõhuala rüpes. Vihmasadu levib edelast kirde suunas. Puhub valdavalt nõrk põhjakaare tuul. Sooja on öösel 5..11, päeval 13..17°C.

Neljapäeval (26. juunil) on lootus lõunapoolse kõrgrõhuharja tugevnemisele. Öösel sajab vihma Ida-Eestis, päeval hoovihmavõimalus väheneb 10..20%-ni. Puhub mõõdukas ja nõrk loodetuul. Sooja on öösel 6..11, päeval 14..18°C.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz