Ilm: Läänemaal sadas rahet

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Täna hommikul sadas mitmel pool Läänemaal rahet, lumesadu siia kanti välja ei jõudnud.

Võntküla elanik Rutt Lillepea sai rahesaju pildile hommikul kella 7.30 paiku, kui tööle hakkas sõitma. „Tuli kohe tugevasti, oma viis minutit järjest. Jõudsime juba lilled selle ajaga ära korjata,” rääkis ta. Lillepea rääkis, et kui ta Taeblasse jõudis, siis jäi rahesadu järele.

Ka Uuglas elav ilmamees Ilmar Öövel ütles, et koges samuti täna hommikul rahesadu: „See oli umbes üheksa paiku hommikul tuli üks hea sabin.”

Juba eile ühtust alates on Läänemaal puhunud tugev tuul on ka puid langetanud. Lääne päästekeskuse pressiesindja Evelin Trinki sõnul tuli eile õhtul kl 19 paiku häirekeskusele teele langenud puudest kaks teadet ja täna kl 13.46 teatati Herjavas ohtlikult tee kohal rippuvast puust. Viimase jõudsid kohalikud oma jõududega eemaldada.

Ka Haapsalus Kalda tänaval murdis tugev tuul täna päeval maha suure puu, mis riivas maja ees seisnud autosid. 

Ilmateenistus hoitab, et täna pärastlõunal püsib loode- ja läänetuul puhanguti 15-20 m/s.

Ilmar Ööveli sõnul pole sellised ilmaüllatused juuni kuus midagi ebatavalist — külma ja rahet on juunis olnud ka mullu ja tunamullu. „Hirmus soe mai kuu annab ikka juunis tagasilöögi,” teab Öövel rääkida.

Ilmatarga sõnul pole kindel, et jaanipäev ilus tuleb, aga ega ilusad suveilmad taeva jää. „Kindlasti läheb paremaks. Praegu on ju nii varane aeg, ega see igavesti nii jää,” ütles Öövel. 

 

Fotod Rutt Lillepea

 

suvehommik 001 suvehommik 009 Rahe võntkülas 2 Rahe Võntkülas suvehommik 010

 

 

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Karjapiiga
10 aastat tagasi

Kui Juku teab midagi enamat kui Ilmar, siis lase aga tulla- ära hoia teadmisi vaka all.

Juku
10 aastat tagasi

Selliseid isehakanud nn. ilmatarku nagu Ilmar Öövel peaks oma suu kinni pidama, enne tuleb ikka koolis rohkem käia, mitte kohvipaksupealt ennustada.