4

Reformierakonna toetus tõusis 31 protsendini

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kõige populaarsem erakond juunikuus oli Reformierakond, keda toetas 31 protsenti valimisõiguslikest kodanikest, selgus Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) uudistetoimetuse tellitud TNS Emori üle-eestilisest küsitlusest.

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks oma hääle Reformierakonnale 31 protsenti vastanutest, mis on kahe protsendipunkti võrra enam kui maikuus. Reformierakonna toetus on olnud tõusuteel alates valitsusvahetusest.

Populaarsuselt teisel kohal on teine valitsuspartei Sotsiaaldemokraatlik erakond, keda toetas 25 protsenti vastanutest. Kuu varasemaga võrreldes kaotasid sotsiaaldemokraadid kaks protsendipunkti võrra toetust.

Napilt jääb sotsidest maha Keskerakond, keda toetas juunis 24 protsenti vastanutest. Kuu ajaga Keskerakonna toetus ei muutunud.

Parlamendiparteidest väiksema toetusega on Isamaa ja Res Publica Liit 14 protsendise toetusega. Maiga võrreldes kaotas IRL toetust ühe protsendipunkti võrra. Valitsuskriis ja valitsusest väljajäämine on IRL-i toetust tublisti kahandanud – veel jaanuaris oli IRL-il toetajaid 22 protsenti.

Parlamendivälistest erakondadest kogusid Rohelised ja Konservatiivne Rahvaerakond mõlemad kaks protsenti toetust. Iseseisvusparteid toetas üks protsent vastanutest.

Emor küsitles ERR-i uudistetoimetuse tellimusel 886 valimisealist kodanikku. Emor esitab andmed vaid neist vastajatest, kel on olemas erakondlik eelistus, mis muudab andmed võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega. Juunis ei osanud oma eelistust öelda 33 protsenti vastanutest.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
ja seda peame
ja seda peame

uskuma ka v?

Maali
Maali

Mida raskem elu inimestel, seda kiiremini soovivad reformi abil pääseda viie rikkama riigi elanikeks. Sealt toetus.

part24
part24

Rehvormiärakonna liikmete küsitlus.

irw
irw

ei tea,minu käest ei ole keegi küsinud ja mul on ka üks kindel vastus,kuhu ma selle erakonna saadaks, ilmselt sellepärast ei küsitagi 😉

wpDiscuz