Riigil lõppes invaliidide toetusraha

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

invaruInvaru Haapsalu klienditeenindaja Anne Pääsuke ütles, et on olnud pahandamist, aga enamasti saavad inimesed aru, et riigi toetus on otsas. Foto: Arvo Tarmula

Mai lõpus tabas Invarust abivahendeid rentijaid halb üllatus, kui firma teatas oma klientidele, et riikliku toetusraha lõppemise tõttu pole neil 1. juunist enam võimalik abivahendeid soodustingimustel laenutada.

Seni said inimesed abivahendeid rentida ja ka osta soodustingimustel, makstes ise 10 protsenti, riik aga tasus 90 protsenti. Nüüd, mil riigi eraldatud raha otsa sai, tuleb inimesel maksta kogu laenusumma.

Invaru Haapsalu klienditeenindaja Anne Pääsuke ütles, et on olnud pahandamist, aga enamasti saavad inimesed asjast aru. Riik eraldas tänavu tehniliste abivahenditega soodustingimustel varustamiseks Läänemaale veidi üle 87 000 euro, mis on ligi 12 000 eurot mullusest vähem. Lääne maavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Kersti Lõhmuse sõnul on maakonna tegelik vajadus ligi poole suurem, umbes 140 000 eurot.

Täismahus artiklit lugege 12. juuni Lääne Elu paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haapsalanne
9 aastat tagasi

noh veel elu raskem,ja kellele,muidugi invaliidilide,nad ju kõige rikkamaid.

Jaak
9 aastat tagasi

Me pole ära teeninud ametnike poolt mannetusest tingitud järjekordseid kannatusi, kuigi invaliidide toetusraha lisavahendid näikse kuluvat iibe parandamiseks saabunud piiratud kontingendi sõjaväelaste ülalpidamiseks.

Nonii
9 aastat tagasi

Tahaks väga teada, kas Lääne Maavalitsus sellele murele mingit lahendust ka otsima hakkab? Miinimumpalgast 1/3 abivahendite rendi jaoks ära maksta pole just naljaasi!

Kerts
9 aastat tagasi

No ei jagu ei jagu, muidugi võtame ühelt ära ja anname teisele juurde. Riigikogulastel hea elu, käivad kohal näitavad näo ära hääletavad ja saavad priske summa tasku, ehitavad maju omale, söövad paksuks ja sada muud asja. No milleks ? Võtame nüüd toetuse ka ära siis saame mujale jällegist investeerida, äkki saame ühe kaubanduskeskuse juurde ehitada ? Täis jaburus mis ajab vihale. Neil kelle pension nagunii väike pluss invaliidid kellel raha nagunii pole võtame ka selle viimase ära, et ikka kuskil tekiks tasakaal. Tõstame hindasid, aga kes palkasid tõstab ? Kuhu kurat see raha pannakse ? Viie rikkama riigi sekka persetki.… Loe rohkem »

aa
9 aastat tagasi

aga selle eest edukas e-riik ja tasakaalus riigieelarve.Keda peaks siin haiged inimesed huvitama ? Ei jagu seda raha mujalegi- presidendile vaja uus residents ehitada, sügisene riigikogulaste palgatõus võtab oma kopika.No ei jagu kõigile,ei jagu

Andrus
9 aastat tagasi

Kui riigil lõppes invaliidide toetusraha, siis tuleb koondada pooled riigikogu liikmed ja koondada pooled valitsuse ning ametite peadirektorid, kantslerid.
Ega sellepärast saa invaliide nälga jätta.

Vaat siis...
9 aastat tagasi

Siis ei aita muu, kui alkoholi- ja suitsuhindade järjekordne tõstmine.

ehonassakult
9 aastat tagasi

Aga laupäevaseks depiilsusele linn lukku on raha küll…