Kus saab 9. juunist vahetada valuutat?

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Swedbanki kontori sularahavabaks muutudes on Haapsalu ainus valuutavahetuskoht SEB panga Haapsalu kontor.

SEBi kontoris saab vahetada viit valuutat. Need on Vene rubla, Ameerika dollar, Norra kroon, Rootsi kroon ja Leedu litt.

Lähimad Swedbanki kontorid, kus saab valuutat vahetada, asuvad Keilas, Tallinnas, Pärnus ja Raplas.

Ühelgi valuutavahetusfirmal Haapsalus kontorit ei ole. Lähimad kohad, kus leiab selliste ettevõtete kontorid, on Tallinn ja Pärnu.

Laine hotellis saavad kliendid vahetada Rootsi kroone eurodeks. Vastupidist valuutavahetust seal ei toimu.
Mida teha müntidega?

Münte saab vahetada 9. juunist SEB Haapsalu pangakontoris ja Eesti Posti kontoris.

SEBis on oma kontole müntides sissemakse tegemise teenustasuks nii eraisiku kui ka juriidilise isiku puhul 3% summast, aga vähemalt 2 eurot. Mündimasinat SEB Haapsalu kontoris ei ole.

Eesti Posti kontoris saab vahetada euromünte paberrahaks. Tasuta saab iga klient päevas vahetada kuni 10 euro väärtuses münte. Üle 10eurose vahetuse teenustasu on 5% summast, aga vähemalt 2 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
lugeja
9 aastat tagasi

Kui inimene reisib kuhugi mujale, kus ei kehti EUR, USD,NOK,SEK, rubla, litt, siis reeglina teeb ta seda sadama või lennujaama kaudu ehk läbi Tallinna, kus saab vajadusel neid eksootilisemaid valuutasid vahetada. Isiklikult ei vaheta küll kunagi Eestis endale neid dinaare, dirhameid, seekleid jms, sest sihtkohariigis on vahetus palju soodsam kui näit meil Tavidis. Turismipiirkondades kehtib igal pool ni USD kui EUR. Ja pole kunagi ka sellist eksootilisemat valuutat siin Haapsalus saada olnud.