Saarlaste päästeõppusel tõmmati merest välja ka kohalik kalur

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Saarte Hääl“Abruka saare juures kukkus lennuk alla”. Sellise stsenaariumi järgi algas eile kell 11 päästeõppus, mis toimus Abruka saarel, selle lähedal merel ja Roomassaare sadamas, kirjutab Tõnu Veldre Saarte Hääles.

Veldre kirjutas, et Kuressaarest õhku tõusnud piirivalve lennusalga helikopter läks päästma esmalt merre kukkunud vrakiosa juures olevad “kannatanud”. Teadmata põhjusel vinnati kopterisse ka kohalik kalur Ants, kes kalda ääres vees oli. Tema jäigi kopterimeeskonna ainukeseks saagiks.

Mehe tervis oli korras ja tema ainuke mure oli see, kuidas ta nüüd koju tagasi saab. Ülejäänud reisijad ja piloot viidi kaldale paatidega. Kahjuks oli neist enamik kaldale jõudes “surnud”.

“Lennuõnnetustega seotud päästetööd on väga keerulised ning kiiresti, asjatundlikult ja koordineeritult reageerimine on sellistes olukordades väga oluline. Seda nii Tallinna lennujaamas kui ka kõigis regionaalsetes lennujaamades,” kinnitas Toomas Mardo AS-i Tallinna Lennujaam päästeteenistusest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments