Jaanus Karilaid: haapsallased peaksid loobuma Swedbanki teenustest

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula.

9. juunist muutub Swedbanki Haapsalu kontor sularahavabaks. Sisse- ja väljamakseid saab edaspidi siin teha üksnes pangaautomaatides. Kaob ka valuutavahetus. Lääne Elu uuris kohalikelt poliitikutelt, mida arvavad nemad sularahavaba kontori loomisest.

Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid:

See näitab, et kommertspangad on riik riigis.

Seda saab muuta ainult Riigikogu. Parlamendi poolt peaks olema kehtestatud pangateenuste miinimumstandard, et pangad ei saaks viia oma teenuseid maakonnast ära ainult oma kasumist lähtudes. Riigil on töö tegemata jäänud.

Eesti Panga asepresidendi Madis Mülleri seisukoht, et kohalik omavalitsus peaks Swedbankiga läbirääkimisi pidama on arusaamatu. Omavalitsus ei ole see, kellel on jõudu ohjata panku. Selleks on parlament.

See on üks detail paljudest ääremaastumise aspektidest. See pole ainult Läänemaa probleem. Kõik maakonnad peale Harjumaa on silmitsi samade küsimustega. Eestis pole regionaalpoliitikat.

Swedbanki puhaskasum näitab, et nad on tugevad. Teen üleskutse loobuda haapsallastel igasugustest Swedpanki teenustest ja valida endale mõni alternatiivne asutus, kus oma hoiuseid hoida ja kuhu palka kanda. Antud pank on teeninud Eestis ülikasumeid, aga nende suhtumine meie kogukonda on järjest üleolevam ja negatiivsem.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
37 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mitu
9 aastat tagasi

isikut siin endale head reklaami said teha pangaskandaaliga?

SWED-i klient
9 aastat tagasi

Aga mina olen väga rahul selle pangaga .Minu rahaasjad on kõik selles pangas , ka II pensionisammas. Raha saan välja võtta pea iga nurga seest . Arved on kõik otsekorraldusega , ei mingit probleemi . Valuutat -kui on vaja ,ostan kasvõi laeva pealt ,näiteks.Nii et ma ei näe mingit põhjust seda panka eirata . Leian , et Karilaid otsib oma leivaisale hoopiski kliente tulevases? pangas .Siin üks kommenteerija võttis üles raudtee teema .Leian , et see on mõttetu asi . Nagunii sõidab enamus rahvast oma transpordiga . Ja vaevalt hakkab raudteel sõitma nii palju rahvast kui oli “õndsal” vene ajal… Loe rohkem »

Rait !
9 aastat tagasi

Mina loobusun SEB`is juba paar aastat tagasi firma sularaha sisse maksmise. See muutus tasuliseks.
SWED tegi seda nüüd.
Haapsalus vahet ei ole !
– Taastaks Lääne- Eesti panga näite (kes mäletab)?
– Kas viime raha nn. loodavasse Savisaare panka ?
Eesti Panga ülesanne ei ole luua panka !?
Aga kes need seadused tegi? // Mäda,mäda on see värk //

Rait.
9 aastat tagasi
Reply to  Rait !

nu ma ise raha panka ei vii, aa nu kui automaadi kaudu sisestan rimis siis küll mingit tasu ei lähe, kuid panka telleri juurde sissemakset mina tegema ei lähe nagunii 🙂

Rait.
9 aastat tagasi

hmm pole kunagi swedi kasutanud ja ei hakka ka, sest pmtslt ma olen kuulnud et sa maksad teenusele peale, et sa seal klient oled ja mina olen juba ma ei tea mis aastast SEB klient ja olen rahul.Tehke teie sama te ei kahetse, et SEB üle lähete 🙂

Juhhaidii
9 aastat tagasi

Olen nii Swedbanga, kui ka SEB panga klient ja minu eelistus on rahaasjades rohkem olnud seniajani Swedbank. Ei mäleta millal ma sularaha pangast telleri kaudu välja võtsin, väga-väga ammu … Ärge palun lõigake jälle siit poliitilist profiiti. Kui mõni aeg tagasi sulges SEB oma teeninduspunkti kaubamajas, ka siis ilmusid mõningad poliitikud, nagu prussakad välja ja hakkasid külvama omi mõtteid. Paraku, ei aidanud see ja teeninduspunkt läks ikkagi kinni ning midagi ei muutunud, elu läheb edasi. Arvan et sedaviisi läheb ka nüüd ja ei ole seda Haapsalu erand siinjuures.

Ma
9 aastat tagasi

Olen pensionär, Swedpangaga lõpetasin juba mitu aastat tagasi kõik suhted.
SEB pank ajas ise asjad korda, endal tuli teha selleks ainult avaldus.Eks õigem oleks muidugi Eesti kapitalil põhinev pank.

kodanik
9 aastat tagasi

tuleb ikkagi luua riiklik pank!

ylle
9 aastat tagasi

Rääkisin seda juba 10 aastat tagasi ja ka lõpetasin kõik suhted selle pangaga 10 aastat tagasi ära. Nii, et soovitan siiralt, kui vahet pole kontori mõttes, siis juba kasvõi Nordea või Sampo, või muidugi LHV… kui valida tahate, siis leiab kindlasti alternatiivi.

Märt
9 aastat tagasi
Reply to  ylle

asi ei ole värvis vaid mudelis. Vahet ei ole kellele pank kuulub, kuni ta käitub antud õigusruumis omanike ahnusest ajendatult on tulemus lõpuks sama. Peame tegema midagi uut.

Jürka
9 aastat tagasi

Hoiu-laenu Ühistu Läänemaale oleks Jaanus Karilaiult asjakohane üleskutse – kaua me neid välispanku nuumame!!!

raha välja
9 aastat tagasi

regionaalpank läänemaale!

Märt
9 aastat tagasi
Reply to  raha välja

ehk kohalik hoiu-laenuühistu rööpraha ja maksekeskkonnaga