Enim teenivad Noarootsi, kõige vähem Haapsalu õpetajad

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu põhikoolHaapsalu põhikool. Foto: fotoarhiiv

Kui mullu said Läänemaa õpetajad valdavalt õpetaja miinimumpalka, siis tänavu märtsis oli õpetajate keskmine palk Läänemaal 914 eurot.

Õpetaja palga miinimummäär 1. jaanuarist on 800 eurot (mullu 715 eurot).

Tänavu veebruaris said Läänemaa õpetjad keskmiselt 905 eurot, jaanuaris 840 eurot palka.

Kõige kõrgem oli märtsis palk Noarootsi vallas, kus õpetajad said palka üle tuhande euro — 1086 eurot.

992 eurot said palka Ridala valla õpetajad.

Kõige madalam — alla 900 euro — oli palk Hanilas, Martnas ja Haapsalus.

Hanilas said õpetajad märtsis keskmiselt 889 eurot, Martnas 864 eurot ja Haapsalus 860 eurot.

Ainsana ei piisa riigi antud rahast Martna vallas, kus riik eraldab õpetaja kohta 714 eurot kuus. Puudujääva osa maksab kinni vald.

Kõige kõrgemat palka võiks maksta Nõva vald, kus riik eraldab õpetaja kohta kuus 1266 eurot.  Nõva õpetajate keskmine palk märtsis oli 943 eurot ehk üle 300 euro vähem, kui annab riik raha.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sulile
9 aastat tagasi

aga palun,viis aastat ülikooli ja ei peagi enam PKC rügama…

Suli
9 aastat tagasi

Mis 600-st te siin jahute. Keskmine on 900-1000€ vahel. Seda pole ju üldse vähe. Proovige sellist raha kuskil erasektoris või PKC- s välja teenida. Peate kahes vahetuses rügama. Aga õpetajad halavad kogu aeg palgatõusu saada. Nüüd tulevad 3 kuud tasustatud puhkust ka otsa. Elu nagu lill.

Kuule
9 aastat tagasi
Reply to  Suli

Suli, sa oled ikka hädavares küll! Miks sa kooli tööle ei lähe? Halad ja vingud seal oma erasektoris ja rügad kahes vahetuses. Koolis ootab sind elu nagu lill! Kohe kandideerima!

ohho
9 aastat tagasi

tervelt 600€, meeletu raha ikka kõrgharidusega inimese jaoks.

Jaan
9 aastat tagasi

On palju kohti, kus õpetaja palk täiskoormusega on alla 800 euro. Ei suuda aru saada, kust tuleb selline info kõrgest palgast???

eks
9 aastat tagasi
Reply to  Jaan

see 800 on brutopalk, netopalgas on see umbes 630 eurot

mnjah
9 aastat tagasi

Haapsalus on selle eest kõige kõrgemalt hinnatud koolide toitlustusjuht! Üldse tahaks teada, millal Haapsalus viimane kord haridusvaldkonnas midagi mõistlikku toimumas oli? Peame ühte väsinud pensioniikka jõudvat haridusjuhti üleval ja siis loodame aktiivselt areneva hariduselu peale?!

mnjah
9 aastat tagasi
Reply to  mnjah

No Põld vaatamata oma noorele eale ei esine just aktiivsemalt,seega on teema pigem selles,et linnavalitsusse tööle asudes võid sa mugavustsoonis koha sisse võtta,sest seal nagu ei peagi millegi eest vastutama. No läheb midagi valesti, ütled ei teadnud, inimlik eksitus, lausud ehk paar vabandavat sõnagi ja elu läheb endistviisi edasi. Ehe näide ju Rahuvarmi näol olemas, istus oma neli aastat ära, kõik tõdesid,et mees on tööpostil kasutu ,aga no mis siis?! Põld võib olla pingutab enne valimisi rohkem ja saavutab viimasel aastal ühe kooli remondiga alguse ja saab nii ehk järgnevad neli aastat edasi tooli soojendada. Praegu aga võime vabalt küsida,et… Loe rohkem »

kah mnjah
9 aastat tagasi
Reply to  mnjah

põld on suklese vihmavarju hoidja,mida ta muud ikka teeb,see ju kah amet.