Eesti Pank: Haapsalu peaks Swedbankiga läbirääkimisi pidama

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti Panga hinnangul peaks kohalik omavalitsus ettevõtjatega läbirääkimisi pidama, kui tahab, et pakutaks inimestele vajalikke teenuseid.

„Kommertspankade teenused toimivad turukonkurentsis ja seetõttu on arusaadav, et kui teenuste kasutamine on oluliselt muutunud, siis pank teenusepakkujana kohandab oma teenustevõrku. Üldise põhimõttena on oluline, et pank tagaks klientidele võimalikult mugavad alternatiivsed pangateenuste kanalid, kui suletakse kontor või sularahaautomaat. See põhimõtte on seda enam tähtis, kui on tegu suure turuosalusega ettevõttega nagu Swedbank,” kommenteeris Eesti Panga asepresident Madis Müller.

„Inimestele oluliste teenuste puhul on kohalikel omavalitsustel põhjust olla aktiivne ning pidada läbirääkimisi ettevõtjatega, et omavalitsuse piirkonnas pakutaks teenuseid, mida inimesed vajavad,” lisas Müller.

Swedbank suleb juuni algul Haapsalu kontori sularahatehingud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
juss
9 aastat tagasi

1917. aastal ma mäletan löödi pankurid lihtsalt maha ja raha võeti ära…..aga siis olid inimesed hakkajamad.

ätt.
9 aastat tagasi

Mitte Haapsalu linn vaid seaduseandja koos valitsusega peab lõpetama selle välispankade poolt pealesurutud inimvaenulikud pangandustingimused.Alates laenude,kaardimaksete,intresside jne. viimisest samale tasandile nagu pankade päritolu riikides.Kas meie riik ikka mõtleb ka oma kodanike peale,vist mitte !

Kustas
9 aastat tagasi

Swedbank on äriettevõte ja kui tal ei ole kasumlik Haapsalus toimetada, siis ta seda ei tee, ükstapuha kuipalju siin panga peale ei pahandata. Lihulast kaotati Swedpanga kontor juba aastaid tagasi, SEB pank töötab ainult kolm päeva nädalas ja seda ajal kui enamik inimesi on tööl ning kella 16.00-ni. Peagi suletakse ka SEB Lihulas, see on ainult aja küsimus ja sama juhtub Haapsaluga. Kogu asjaajamine käib elektrooniliselt ja vaesetele ja väetitele jäetakse pangabuss. Need liigutused määratakse kliendikülastuste arvuga ja kui see langeb alla kriitilist piiri, siis ta ka suletakse. Pank ega ka mingi muu äriettevõte ei ole sotsiaalasutus.

kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  Kustas

SEB’l on tunduvalt parem PR! Swed on niivõrd ülbe, et ei viitsi sellele raha kulutada.

ongi nii?
9 aastat tagasi

Swedimündi tõmbelause: “sinu lähedal, sinuga koos,” on teise külje pööranud?

J.K
9 aastat tagasi

hästi, aga millise regionaalpoliitilise plaani on suutnud see IRL viimase 10 aastaga rakendada? mis seal võimul siis tehti? ainult eputati?

To J.K
9 aastat tagasi
Reply to  J.K

Vahetasid teemat? Kui sa nii äge mees oled, siis lase oma erakonnal vastavad ettepanekud Riigikogusse viia. Saaksid minu hääle. Või arvad sa, et pidev vingumine IRL’i viimase 10 aasta kallal viib meid kuhugi edasi? On Sul endal mõni saavutus ette näidata? Nagu ei meenu. Sinu häda, Karilaid, ongi ainult selles, et sa ei tee midagi selleks, et elu paremaks läheks, vaid ainult selleks, et ise haljale oksale pääseksid. Blää-blää käib suure kaarega, tegusid pole.

J.K
9 aastat tagasi

vaatasin, et IRL ja Ref hakkavad selleks jälle mingeid plaane koostama:) Otsuseid on vaja, mitte plaane. plaane on juba sadu.

To J.K
9 aastat tagasi
Reply to  J.K

Mis plaane see IRL veel koostab? Igaks juhuks tuletan J.K-le meelde, et IRL on hetkel sinu erakonnaga ühises paadis nimega Opositsioon…

Kaja
9 aastat tagasi

Nõus Karilaiuga. Riik peab siin tõesti mingid minimaalsed standardid kehtestama. Ei ole normaalne kui inimeselt on võetud õigus oma palk saada sularahas ja samas muudetakse pangateenused kättesaamatuks. Ja veel… Teatavasti on ainuüksi Swedpangas ca 80000 arestitud arvet. Nende kontode omanikud ei saa kasutada netipanka ega maksta pangakaardiga. Mis neist saab? Ja kuidas nemad oma igapäevased arveldused tehtud saavad? See ei huvita kedagi…aga kui inimene selle tõttu kuhugi võlgu jääb siis ollakse agarad näppu viibutama. Häbi Swedpank ja Eesti riik!

munk
9 aastat tagasi

Veidi piinlik on keskerakondlast takka kiita, kuid antud juhul olen Karilaidiga sama meelt – see on riigi tegemata töö. Monopoolses seisus pank teeb mis tahab. Peaks vist korstna juures kokku saama ja panga vastu meelt avaldama? Kõige õigem oleks muidugi teise panka kolida.

olaf
9 aastat tagasi

Panga omanikku huvitab kasum. Naiivne oleks arvata, et ta inimestest hoolib. On tõenäoline, et rootsi pank ei ole huvitatud oma tegevusest eurotsoonis või eestis seoses olematu majanduspoliitikaga. Võib-olla on soodsam näiteks mõningate rahajõmmide (ka riikide) raha keerutamisest. Mine sa tea. Inimesest ja mingi eesti ettevõttest hoolimist panga poolt võiks nimetada pigem farssiks.

.
9 aastat tagasi

Mina lahkusin sellest pangast juba ammu, kohe peale seda, kui telefonile vastati, et bänk kuuleb. Mina tahtsin panka!