Haapsalu põhikooli kergejõustiklased võitsid 2. liiga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

rakvere1

Haapsalu põhikooli võidukas võistkond. Foto: Kaja Ladva

Haapsalu põhikooli kergejõustiklased võitsid Rakveres toimunud Eesti koolispordi liidu korraldatud koolidevahelisel kergejõustikuvõistlusel 2. liiga, teatas treener Kaja Ladva.

6.-7. klassi tüdrukutest võitis Adele Lass kulla 60 m jooksu tulemusega 8,55, ta edestas Anna-Maria Vjazemskit vaid ühe sajandiksekundiga.

Anna-Maria Vjazemski võitis kulla kaugushüppes tulemusega 4.76. Adele Lass sai pronksi palliviskes 44 meetriga. Reneli Saumets võitis 600m jooksu tulemusega 1.51.64 ning Kati Olesk oli palliviskes kuues.

Poistest sai kaks kuldmedalit Kevin Sakson. Ta võitis 60 m jooksu ajaga 7,80. Lisaks sai ta kulla kaugushüppes tulemusega 4.87. Siim Suitsberg oli kaugushüpes ja 60 m jooksus viies. Palliviskes sai Andre Kaja 2. koha 62 meetriga ja Morten Saar oli kolmas 61 meetriga. Andre Kaja jooksis 800 m tulemuse 2.33,97 ning sai teise koha.

7.-8. klasside arvestuses näitasid poisid paremaid tulemusi kui tüdrukud. Kristo Simulask võitis kõrgushüppe tulemusega 1.85, millega oleks saanud võidu ka esiliigas, samuti sai ta hõbeda kaugushüppes tulemusega 5.73. Andre Proosväli oli 100 m jooksu võitja ajaga 11,68 ning kaugushüppes oli ta viies. Siim Pikkaro oli 1500 m joksus viies ning Oliver-Erik Suik sai 100 m jooksus 12. koha.

Tüdrukutest sai Lisete Ulla kuulitõukes pronksi tulemusega 9.23 ja Simona-Liisbet Seppi kaugushüppes pronksi tulemusega 4.37. Johanna-Maria Koplik oli kõrgushüppes tulemusega 1.35 viies ja Liset Loderaud 100 m jooksus kaheksas.

Võistluse viimase alana toimunud Väike-Rootsi teatejooksu võidukas nelikus jooksid ajaga 2.22,49 kullale Adele Lass, Andres Proosväli, Anna-Maria Vjazemski ja Kristo Simulask.

Haapsalu põhikooli kergejõustiklased võitsid kindlalt 2. liiga ning järgmisel aastal võisteldakse juba esiliigas.

Eesti koolispordi liidu koolidevahelisel kergejõistikuvõistluse osalesid Haapsalu põhikooli lapsed esimest korda. Samaaegselt toimusid 1. ja 2. liiga võistlused.

Haapsalu põhikooli esindas 16 kergejõustiklast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments