Õpetajate Leht: Hobist võib välja arendada eduka ettevõtte

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Õpetajate Leht 001Foto: Urmas Lauri

Haapsalu kutsehariduskeskuse tekstiilitöö eriala esimese kursuse kõige vanem õpilane on 59-aastane Silvia Nittim ja kõige noorem õpilane tema 23-aastane tütar, kirjutab Ene Pajula tänases Õpetajate Lehes.

„Meile heidetakse vahel ette, et tegeleme mingi tähtsusetu hobindusega. See ei ole nii,” kinnitab kutseõppe koordinaator Marju Heldema. „Eesti käsitööl on ekspordipotentsiaali, samas kui häid tegijaid napib ja turusolkijatest puudust ei ole.”

Suhtumise muutumine elukestvasse õppesse on ehk üks kõige olulisemaid hoiakute muutusi, mis viimasel paarikümnel aastal juhtunud. Alles see oli, kui 30aastase kaugõppija peale vaadati ülikoolis imelikult: kas Peetrus ei lase kõrghariduseta enam paradiisiväravast sisse? Nüüd ei ole viiekkümne- ega isegi kuuekümneaastased õppurid enam mingi ime.

Haapsalu kutsehariduskeskuse tsükliõppes õppijaist on enamik vanuses 30+, hooldajate, puit- ja kibviehitiste ning mööblirestauraatorite ja eriti tekstiilitöö erialal ulatub õpilaste kesmine vanus üle 40 aasta.

"Ja üldse, õppimine hoiab vaimu erksa ja eesmärgi poole püüdlemine aitab pikendada elupäevi," lõpetas Ene Pajula oma loo.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments