Haapsalust pärit ehitaja hukkus Soomes

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tööõnnetus
Soomes Espoos kortermaja kanalisatsioonitrassi rajamisel hukkus kaks Eestist pärit töömeest – üks neist oli pärit Haapsalust, teine Märjamaalt. Foto: Lehtikuva / SCANPIX

9. mail hukkus Soomes Espoos tööõnnetuses kaks eestlasest ehitajat, kellest üks oli Haapsalust pärit Tarmo Taal.

Töölised jäid eelmisel reedel kitsas kolme meetri sügavuses kraavis kanalisatsioonitöid tehes ootamatu varingu alla. Kolmas läheduses viibinud mees üritas neid päästa, kuid edutult, kirjutas Helsingin Sanomat.

Tööohutusinspektor Ville Kurunsaari ütles intervjuus Yleisradio pealinna regiooni uudistele, et tõenäoliselt põhjustas õnnestuse ebapiisav toestus ja tegu paistab olevat tööohutusseaduse rikkumisega. Kuid et uurimine on alles algusjärgus, pole veel selge, kui tõsise rikkumisega tegu on.

Taal lõpetas Haapsalu kutsehariduskeskuse ehitusviimistluse eriala 2005. a. Taali tädi Helle Meister–Joonasing ütles Lääne Elule, et hukkunud Tarmo oli Soomes töötanud juba mitu aastat.

„Ta oli õppinud ehitusviimistlust. Miks ta kraavis tööd tegi, on täiesti mõistetamatu,“ nentis Meister–Joonasing.

Soome raadiojaama Yleisradio andmeil juhtus õnnetus Asunto Oy Mankkaanmalmi 22 majaühistu juures.

Intervjuus Yleisradiole kinnitas tööinspektor Kurunsaari, et firma, kus hukkunud mehed töötasid, oli Soome oma.

Tööinspektori sõnul vastutab seaduse järgi ohutuse eest ehitusplatsil peatöövõtja, kuid ohutuseeskirjade täitmist peab jälgima ka tellija või tellija poolt palgatud järelvalve.

Länsi-Uudenmaa majanduskuritegude kriminaalkomissar Minna Immonen ütles Yleisradio pealinna regiooni uudistele, et objektil oli küll peatöövõtja, kuid esmajärjekorras selgitatakse välja, millised lepingud on alltöövõtjatega sõlmitud.

Immoneni hinnagul võib esimestest uurimistulemustest rääkida 1-1,5 nädala pärast

Eesti tööinspektsiooni avalike suhete peaspetsialist Sander Sõõrumaa ütles, et kuna hukkunud mehed ei olnud tööl Eestis registreeritud ettevõttes, ei ole tööinspektsioonil täpsemat infot, mis Soomes juhtuda võis.

„Sellega tegeleb Soome tööinspektsioon,“ lausus Sõõrumaa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Тетя погибшего в Финляндии строителя не понимает, почему он рыл канаву, если у него другая специальность | SUOMI.EE
9 aastat tagasi

[…] В 2005 году Тармо закончил Хаапсалуское профессиональное училище по специальности строительной отделки. Его тетя Хелле сказала, что Тармо работал в Финляндии на протяжении нескольких лет, пишет Lääne elu. […]