Galerii: T-stuudio tähistas oma 15. sünnipäeva

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 36

T-stuudio tähistas reedel Haapsalu kultuurikeskuses kontserdiga oma 15. sünnipäeva.

„Pidu läks hästi,“ ütles stuudio juht Mairi Grossfeldt. Stuudio selle aasta tantse oli uudistamas paarsada pealtvaatajat.

Mairi Grossfeldti sõnul varasemate aastate tantsud küll kontserdil esitamisele ei tulnud, kuid pildiliselt heideti tagasipilk senisele tegevusele.

Aktiivseid tantsijaid on T-stuudio kolmes vanuserühmas praegu 40 ringis.

„Kõik on head,“ ei olnud Grossfeldt nõus ühtki tantsurühma esile tõstma. „Kõige väiksemad on kõige nunnumad, samas aga keskmine tantsurühm pääses Koolitantsu finaali.“

Mairi Grossfeldt rääkis, et tema käe alla sattunud jäävad sinna aastateks. „Vanimas rühmas on tantsijaid, kes on alustanud tantsu õppimist kuueaastaaselt ning on seda teinud juba tosin aastat,“ ütles tantsuõpetaja.

Pereheitmist tuleb Grossfeldti sõnul ette eelkõige selle tõttu, et vanimast rõhmast minnakse gõmnaasiumi lõpetamise järel edasi õppima.

„Tüdrukuid, kes tänavu gümnaasiumi lõpetavad on T-stuudios tantsimas neli,“ ütles Grossfeldt.

Fotod: Markus Sein

T-stuudio (1) T-stuudio (2) T-stuudio (3) T-stuudio (4) T-stuudio (5) T-stuudio (6) T-stuudio (7) T-stuudio (8) T-stuudio (9) T-stuudio (11) T-stuudio (12) T-stuudio (13) T-stuudio (14) T-stuudio (15) T-stuudio (16) T-stuudio (17) T-stuudio (18) T-stuudio (21) T-stuudio (22) T-stuudio (23) T-stuudio (24) T-stuudio (25) T-stuudio (26) T-stuudio (27) T-stuudio (28) T-stuudio (29) T-stuudio (30) T-stuudio (31) T-stuudio (32) T-stuudio (33) T-stuudio (34) T-stuudio (35) T-stuudio (36) T-stuudio (37) T-stuudio (38) T-stuudio (39)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tiina
9 aastat tagasi

Lapsevanema ja õpetajana teen kummarduse Mairi ees ja tunnen piinlikkust nende kaaslinlaste pärast, kes siin huupi lahmivad, teadmata üldse, millest jutt, ja kui suur töö, vaev ja vastutus on lastega töötamine.

Ja
9 aastat tagasi

iga asi omal ajal.

to, to, :))
9 aastat tagasi

Siin ilmselt mingi HLV ametnik võtab sõna kes teab üsna täpselt, mis on noorte huvid. Tantsi, laula ja tee sporti on lapse huvid sellisel juhul kui talle luukase illusioon et need on lapse huvid- siit küsimus kes ja milllisel eesmärgil sellise huvi loob. Mina selles nii kindel ei oleks et need ikka lapse enda huvid on. Näitena 100 aastat tagasi need huvihariduse hulka ei kuulunud. 3talve külakooli käinud talupoeg oli nii tark et oli võimeline ehitama endale ühe suvega maja ja õlesse kasvatama 12 last . Aga näe praegu triigitakse niinimetataud huviharidusega ajud nii sirgeks et ta selleks võimeline enam… Loe rohkem »

to :))
9 aastat tagasi
Reply to  to, to, :))

Selles on teil õigus, olen ametnik. Kuid mitte HLV palgal. Tundub, et meie kirjavahetus on muutunud isiklikuks. Teie poolt toodud näide 100a tagusest ühiskonnast- täiesti kindlasti oligi selliseid talupoegi, kes kasvatasid üles 12 last, ehitasid üles ühe suvega elamise (see eeldas üsna head eluolu järge ja võimalusi) ja sealjuures oli tal 3 talve külakooli haridust. Mulle tundub, ja ainult tundub, sest mul ei ole 100a tagust eluolu kogemust, et see ühiskond toimis täiesti teistel alustel. Egas külakoolis õpetatud maja ehitama. Seal anti teadmisi kirjasõnast ja -tehnikast, natuke õpetati vb ka matemaatikat (rehekndust) ja piiblit. Tõsi, sel ajal ei osatudki unes… Loe rohkem »

Päästke noored hinged
9 aastat tagasi

http://youtu.be/8rv6EOnJdZM seisab linnakära tõmbetuules väike vana maja vaikides näinud aastaid, ajastuid, hingi tolmund jalajäljed palkidel me ainult veidikene kolame ringi siin kuuled kaugete aegade häält ses majas kõikjal tunned kadunud hingi siin oma lugu neil on kõigil näed nii me aeg on uuel teel meie temaga koos lähme edasi iga generatsioon õpib vigadest kui suudab veel vaadata tagasi ma surun kõrvad kinni valus on kuulata ma ei usu enam kauneid valesid on ainus tõde vana gräffiti seina peal siia lihtsalt on kirjutatud nii veel on aega päästke noored hinged …. vanad ajalehed siin on kõikjal emotsioonid, sõda rahu ja aeg… Loe rohkem »

:))
9 aastat tagasi

kommentaariumi sisu tõestab ju ilusti ära et meie ühiskonnas ongi loodud juba praegu selline kontingent kes väljaspool tantsu, laulu ja spordiga tegelemist ongi juba mitte midagi tegemine. Noore inimese potentsiaali osatakse aga hinnata vaid selle järgi kui hästi ta õppetöös edasi jõuab ja kui kohusetundlikud nad mingi süsteemi ees on. Kõik on ju tore kui ajalugu on näidanud seda et süsteemile allumise idealiseerimine on riiklikud süsteemid viinud reeglina selleni kus päike ei paista. 80% teadmistes tuleb ikka ümbritsevast kultuuriruumist kuid tants, laul ja sport on vaevalt need metoodikad mille kaudu seda teadmist omandada saab. Kuid ilmselt on lugupeetud huvijuht on… Loe rohkem »

to :))
9 aastat tagasi
Reply to  :))

kas teie poolt kirjutatud kommentaar viitab konkreetselt eelpool artiklis nimetatud noortele või keskendusite teemale laiemalt? Põnev on teada, millistele teooriatele te tuginete, kui väidate, et tantsu-laulu-spordiga tegelemise tagajärg on kaubamajdes hängimine. Arvan, et peamised “hängijad” on need noored, kes ei ole endale leidnud kooliväliselt huvitegevust. Ükskõik milline see ka ei oleks (“hängimine” välja arvata). Teie kommentaar on tegelikult neid noori solvav, es tegelevad kooliväliselt huvitegevusega. Eriti kui te vb ei olegi nende noortega kokku puutunud, nendega vestelnud. Kui teil on huvihariduse korraldamiseks Haapsalu linnas mõni hea mõte, siis tehke kasvõi ananümne ettepanek LV-le. Kui see on hea idee ja seda… Loe rohkem »

kaja
9 aastat tagasi

Ja mitte midagi tehes tuleb arusaam? Tantsiva lapse vanemana olen küll tänulik, et on kes teevad ja seda aastaid , hästi ja järjepidevalt.

aga millest ei räägitud
9 aastat tagasi

ei räägitud sellest, et kui need lapsed on 5-8 aastat enda elust selle karnevalile pühendunud siis proovi nendega mingitel tõsistel teemadel veel kontakteeruda … ja ülikoolide õppejõud maadlevad nendega pisar silmil et nendest uuesti inimeseks kasvatada ning reaalsustaju tagasi tuua. Aga peamine et sa ikka tantsiksid, laulaksid ja teeksid sporti sest muidu on oht et sa hakkad veel aru saam mis toimub. Peale seda teeb reformierakond Krossfeldile kandideerida volikokku ja need samad õpilased valivadki ta sinna, sest tegemist on maru toreda tädiga ja karneval jätkub uuel kvaliteedil edasi.

ural
9 aastat tagasi

kuule võta kokku end

Jaana
9 aastat tagasi

Mis suhtumine???? Need õpilased, kes on koolivälistes tegevustes aktiivsed, on väga tihti ka õppetöös väga asjalikud, kohusetundlikud ja lahtise peaga. Kes teeb, see jõuab. Mõni teine istub terve õhtu ühe või teise ekraani ees ja ei saa maailma asjadest hoopiski aru.
EI lahmi niisama, tean, mis räägin.
Suurimad tänud tantsuõpetajatele, tänu kellele õpilastel peale koolipingi nühkimise ka midagi toredat, koordinatsiooni ja koostööd arendavat teha on.

Tiina
9 aastat tagasi

“aga millest ei räägitud” pole vist ise ülikoolis käinud, sest kirjavigu kuhjaga, ja kui tunneks isiklikult Mairi Grossfeldti, siis kirjutaks vähemalt tema nime õigesti. Mul on Sinust kahju “aga millest ei räägitud”!

???
9 aastat tagasi

Tahaksin selle ülaloleva mõtteavaldusega esinenud anonüümse tegelase postituse olematuks teha!!!! Mul on häbi, et on inimesi, kes mitte ainult ei mõtle niimoodi, vaid et nad sellist infot avaldavad. Tõesti – võta end kokku ja muuda end olematuks.