T-Stuudio esines edukalt Koolitantsu finaalis

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tänavu 15. sünnipäeva pidava tantsustuudio T-Stuudio esinemine nädalavahetusel Tallinnas peetud Koolitantsu finaalis leidis äramärkimist.

T-Stuudio pääses Koolitantsu finaali ühe tantsuga – "Keksu Maiust Snapchati Marcellaks", mis võistles 7.-9. klasside Eesti tantsu kategoorias.

T-Stuudio eestvedaja Mairi Grossfeldti sõnul oli tänavu finaali pääsemise sõel varasemast tihedam, sest senise kahe päeva asemel toimus finaal ühel päeval ja seepärast pääses sinna ka väiksem arv tantse.

Läänlaste esitatud tants pääses žürii hinnangul esikoha nominentide hulka, kuid päris esimeseks siiski ei kuulutatud. "Ka nominentide hulka jõudmine on väga hea tulemus," oli Mairi Grossfeldt rahul.

Annika Viibuse seatud tants "Keksu Maiust Snapchati Marcellaks" erines Grossfeldti sõnul teistest Eesti tantsu kategoorias võistelnud tantsudest selle poolest, et seal polnud kasutatud rahvatantsule iseloomulikke samme, vaid põhirõhk oli sisul. "Meie tants oli sisu poolest sotsiaalkriitiline ja üllatas sellega ka žüriid," lisas ta.

Tantsustuudio eestvedaja lisas, et Annika Viibuse seatud, samuti sotsiaalkriitilise sisuga tantsu esitas gümnaasiumiealiste vanuseastmes Gabriele moe- ja tantsukool Pärnust ning pääses samuti nominentide hulka. "Annika Viibus sai nende tantsude eest tantsuõpetaja eripreemia," vahendas Grossfeldt

Mairi Grossfeldt ütles, kuigi vahepeal on tantsustuudio heietanud ettevõtmise kulukuse tõttu isegi mõtet Koolitantsust kõrvale jääda, siis tantsijate soovil on ikka osaletud.

"Tantsukooslustele on see väljund, mille nimel töötatakse. Osadele tantsijatele on kindlasti oluline võistlusmoment ja enese proovilepanek, kuid see annab ka suurel laval esinemise kogemuse ja võimaluse näha, kus me tantsumaastikul asetseme," rääkis Grossfeldt.

Haapsalus saab T-Stuudio selle hooaja tantse ja nende hulgas ka Koolitantsu finaali pääsenud tantsu näha 2. mail, mil tantsustuudio tähistab kontserdiga oma 15. sünnipäeva. "Kuna see on sünnipäevapidu, siis vaatame ka tagasi," lubas Mairi Grossfeldt. Ta lisas, et varasemate aastate tantsud küll kontserdil esitamisele ei tule, kuid pildiliselt heidetakse tagasipilk senisele tegevusele.

Fotod: Koolitants

Koolitants koolitants3

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments