Ottomar Ladva läheb augustis Norrasse maleolümpiale

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Ottomar Ladva. Foto: Arvo Tarmula.

Nädalavahetusel lõppenud Eesti meistrivõistlustel males sai 2. koha Haapsalu maletaja Ottomar Ladva.

Ottomar Ladva isa Ailar Ladva sõnul võib kokkuvõttes tulemusega rahule jääda. "Konkurents oli tugevam kui eelmisel aastal," ütles Ailar Ladva. Mullu sai Ottomar Ladvast Eesti maleajaloo noorim meister.

Seekord läks Ottomar viimases voorus vastamisi suurmeister Kaido Külaotsaga, kes on Eesti maletajate esinumber. Mängiti viiki, kuid eelneva punktisumma põhjal võttis üldvõidu Külaots, kes sai 7,5p 8 võimalikust. Ottomar Ladva punktisummaks jäi 7.

Eelmisel aastal, kui Ottomar võitis, Külaots Eesti meistrivõistlustel ei osalenud. Külaotsa jaoks oli see kaheksas Eesti meistritiitle males.

Tavamales pole Ottomar Külaotsa võistlustel veel võitnud, kuid kiirmales on see paaril korral õnnestunud. 

"Kaido Külaots on tegelikult Ottomari treener," lausus Ailar Ladva. Külaots on Eesti noortekoondis treener, kelle käe all toimuvad umbes kord kuus kogunemised, kus käib intensiivsem trenn.

"Muidu toimetab Ottomar päris palju iseseisvalt ning paar korda nädalas võtab ta treeneriga ühendust, et tehtut läbi arutada," selgitas Ailar Ladva.

"See aasta tuleb Ottomari jaoks tiheda graafikuga ja oluline," ütles Ailar Ladva. Juuni keskel osaleb ta turniiril, kus mängivad Balti tsooni parimad, igast riigist 4 maletajat.

Augustis osaleb Ottomar Ladva Norras peetaval maleolümpial. Maleolümpiat peetakse iga kahe aasta tagant ning Ailar Ladva sõnul on ootab Ottomari seal äärmiselt kõrgetasemelised vastased.

Oktoobris võistleb Haapsalu maletaja Gruusias peetavatel Euroopa kuni 18aastaste noorte meistrivõistlustel. Lisaks peetakse suvel Tallinnas Euroopa noorte kiirmale meistrivõistlused.

"Kiirmale Euroopa noortemeisterivõistlus on Ottomari jaoks oluline, sest viimasel viiel aastal on ta seal medalile tulnud. Eelmisel aastal sai ta pronksi," lausus Ailar Ladva.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
irv
9 aastat tagasi

ladva käis kingpooli juures erakonna sisseastumiskatsetel.

kodanik
9 aastat tagasi

Oot, kes sealt selja tagant paistab? Härra Tänu Mulle, Tänu Mulle, või näen midagi valesti?