Tulumaksu laekub rohkem kui mullu

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Selle aasta kolme esimese kuuga on Läänemaa kõigis omavalitsustes peale Martna laekunud rohkem tulumaksu kui mullu samal ajal.

Kõige hoogsamalt kasvab tulumaksu laekumine Vormsis, kus tänavu on saadud mullusest 27,6% rohkem tulumaksu.

Hästi laekub tulu ka Nõval, tänavu märtsis koguni 34,2% mullusest rohkem. Kolme kuu keskmine on siiski 17% suurem.

Üle 10% sai tulumaksu veel Hanila, Kullamaa, Lääne-Nigula ja Ridala.

Mullusest vähem sai tulumaksu Martna vald. Kvartali peale vähenes tulumaks 0,7%, kuid märtsis tuli tulumaksu koguni neljandiku võrra vähem kui mullu märtsis.

Kiita pole seis ka Noarootsis, kus märtsis sai vald 8% vähem tulumaksu. Kvartali keskmiseks jäi ühe protsendi võrra suurem laekumine.

Kui Vormsi sai I kvartalis tulumaksu ligi 80 000 eurot, siis Nõva peab läbi ajama 60 000 euroga.

Haapsalu sai tulumaksu 7,5% mullusest enam, linnakassasse tuli 1,5 miljonit eurot. Tulumaksu suuruselt järgmine omavalitsus on Lääne-Nigula, kus laekus 565 000 eurot (13,2% mullusest rohkem). Ridala sai tulumaksu 449 000 eurot (10,1%).

Tulumaksu on hästi laekunud peaaegu kõigis Eesti omavalitsustes, nii et Eestis keskmiselt kasvas omavalitsuste tulu mullusega võrreldes 10,5%. Läänemaa keskmine on 8,9%.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments